„Prisipažinsiu, kad anksčiau Rusija man asocijuodavosi vien tik su A. Saboniu ir Š. Marčiulioniu. Ir sužinojęs, kad yra ne taip, aš gerokai nustebau. Dabar šias šalis aš atskirti sugebu, tačiau už Atlanto tai išlieka rimta problema – amerikiečiai neretai nesupranta skirtumų tarp Sovietų sąjungos, Rusijos, Lietuvos, – duodamas interviu rusų dienraščiui „Sport-Express“ pareiškė B. Bowenas.

Vienu „nešvariausių“ NBA istorijoje žaidėju laikomas B. Bowenas tvirtino, kad Sabo ir Šaro žaidimas visuomet nusipelnė didžiulių jo simpatijų.

„Mano nuomone, A. Sabonis ir Š, Marčiulionis – labiau nusipelnę žaidėjai nei Andrejus Kirilenka. Šarūnas apskritai žaidė „Golden State Warriors“ komandoje, kuri įsikūrusi netoli nuo mano gimtinės. Apie A. Sabonį galiu pasakyti paprastai – tai buvo unikumas. Netgi karjeros pabaigoje jis duodavo savo komandoms tiek naudos, kad sunku įsivaizduoti“, – rusams ne itin maloniai skambančia informacija dalijosi B. Bowenas.

„A. Kirilenką kaip žaidėją aš tikrai gerbiu. Jis sumaniai gindavosi, sugebėdavo prasibrauti po krepšiu. Tačiau vienas dalykas mane glumina. Jeigu jam nesisekdavo, tai paveikdavo žaidėjo psichiką. Gerai prisimenu, kaip vienų NBA atkrintamųjų varžybų metu kažkas perskaitė jo prisipažinimą apie tai, kad kuomet ne itin sekėsi aikštelėje, A. Kirilenkai atsirado problemų su pasitikėjimu savimi. Manau, kad tai nerimta: apie tokius dalykus garsiai nešnekama. Tau tiesiog reikia nenuleisti galvos, dirbti dar atkakliau ir laukti, kol darbas pradės duoti vaisių“, – pasakojo 2003, 2005 ir 2007 m. NBA čempionas.

Apie B. Boweno sugebėjimus gintis NBA lygoje sklandė legendos, o neretas 201 cm ūgio amerikiečio varžovas mėgindavo privengti akistatų su patyrusiu gynybos specialistu. Paklaustas, kokia buvo jo gynybos paslaptis, B. Bowenas išskyrė keletą aspektų.

„Žinoti savo varžovo įpročius. Kartais tiesiog pritrūksta informacijos, kad pasiruoštum susitikimui su oponentu. Pavyzdžiui, puikiai prisimenu metus, kai lygoje pasirodė Carmelo Anthony. Aš nebuvau matęs jo žaidimo koledže, todėl Carmelo rungtyniavimo stilius man tapo siurprizu. Teko prie jo derintis eigoje. C. Anthony aukštesnis už mane ir mėgsta veržtis tiesiai po krepšiu. Daugelis žaidėjų judėdami po krepšiu daro nedidelį lanką, o Carmelo eidavo tiesiai, todėl sulaikyti be pražangos jį būdavo sunku“, – pažymėjo B. Bowenas.