Į Ukrainos sostinėje vykusią filmo premjerą atvyko pagrindinis jo herojus – 50-metis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas. Kijeve Sabas lankėsi kartu su savo žmona ir filmo kūrybine grupe, o pasižiūrėti kino juostos atvyko ir gasūs Ukrainos krepšinio atstovai.

A. Sabonis susitiko su buvusiu savo komandos draugu Sovietų sąjungos rinktinėje Aleksandru Volkovu, Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavusiu aukštaūgiu Grigorijumi Chižniaku, „Budivelnik“ klubo vadovu dirbančiu kauniečiu Gediminu Navikausku. Renginyje lankėsi ir oficialūs asmenys – Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis, šalies sporto ir jaunimo reikalų ministras Igoris Ždanovas.

Kaip skelbia Ukrainos žiniasklaida, kino juosta itin palietė būtent A. Volkovo širdį – legendinis krepšininkas filmą apie savo bičiulį žiūrėjo su ašaromis akyse.

Kijeve A. Sabonis atliko ir LKF misiją – „Budivelnik“ klubno direktorių Bogdaną Guliamovą jis apdovanojo ordinu už sporto šakos populiarinimą, pats buvo apdovanotas Kijevo klubo marškinėliais su 11-uoju numeriu.

A. Sabonio viešnagės Kijeve momentai – vaizdo siužete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)