Ketvirto kėlinio pradžioje rezultatas buvo lygus 51:51, todėl aistrų aikštėje netrūko. Po ribas peržengusių grumtynių dėl geresnės pozicijos apsistumdė veteranai Jurica Žuža ir Nerijus Varnelis. Riebios jų replikos buvo palydėtos abipuse technine pražanga.

Paskutinė rungtynių minutė prasidėjo „Dzūkijai“ pirmaujant 62:61. Tačiau dzūkų ataka nesusiklostė, o kitoje aikštės pusėje pražangą išprovokavęs Arnas Labuckas išvedė „Lietkabelį“ į priekį (63:62) ir paliko šeimininkams 29,7 sek.

„Dzūkija“ kantriai rezgė paskutinę ataką. Ištampę „Lietkabelio“ gynybą, lemiamą metimą alytiškiai patikėjo Ryčiui Juknevičiui. Gynėjas pateisino pasitikėjimą – jo metimas iš vidutinio nuotolio skrodė tinklelį (64:63).

„Lietkabelis“ išsigelbėjimui turėjo 7,1 sek., bet paskutinė panevėžiečių ataka buvo chaotiška – jie nesugebėjo išmesti kamuolio į krepšį, o pirmą pergalę šventusi „Dzūkija“ atliko pergalės šokį aikštės viduryje.

„Dzūkija“: Laurynas Mikalauskas 13, Adamas Lapeta 9, Rytis Juknevičius 8, Marcusas Monroe, Nerijus Varnelis ir Giedrius Gustas po 7 taškus.

„Lietkabelis“: Brandonas Woodas 22, Simas Buterlevičius 11, Jermaine'as Love'as ir Valdas Vasylius po 9, Arnas Labuckas 7 taškai.

Andrejaus Urlepo šiemet neprilygo Vilniaus „Lietuvos rytui“ (69:81) ir Kauno „Žalgiriui“ (43:78), bet kaip reikiant nervus patampė Klaipėdos „Neptūnui“ (62:67).

„Lietkabeliui“ tvarkaraštis buvo kiek palankesnis, bet buvo iškovota tik viena pergalė: panevėžiečiai turėjo pripažinti „Lietuvos ryto“ (67:91) Prienų-Birštono „Vytauto“ (68:87) ekipų pranašumą, bet pranoko Kėdainių „Nevėžį“ (87:70).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)