Dainius Matijošaitis, Simas Juodviršis, Ramūnas Čapkauskas, Vytautas Švedas, Deividas Jocius, Jonas Gelžinis ir Tomas Kaminskas. Šie profesionalai padėjo LMKL klubų atstovėms – kiekvienai ekipai atstovavo po dvi krepšininkės.

Šiemet LMKL rungtyniaus 7 ekipos – Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, Kauno „Aistės-LSU“, Klaipėdos „Fortūna“, Vilniaus „Kibirkštis“, „Šiauliai-Universitetas“, Marijampolės „Sūduva“ ir „Utena“.

„Žinoma, visada norisi, kad dalyvautų daugiau komandų. Iki pat pabaigos buvo neaišku, ar LMKL dalyvaus „Jaunųjų talenčių“ komanda, tačiau nusprendėme eiti kokybės, o ne kiekybės keliu. Jei komanda lygoje pralaimės 50-60 taškų – niekam nebus įdomu. Tačiau tikimės, kad jau kitais metais jaunimas gerokai sustiprės ir lygą papildys viena ar dvi ekipos“, – DELFI teigė LMKL vadovė Audra Ginelevičienė.

Svarbiausias LMKL kovas galės išvysti ir DELFI TV žiūrovai.

LMKL startuoja jau penktadienį – pirmoje dvikovoje susirungs „Hoptrans Sirenos“ ir „Fortūna“.

Lygos direktorė A. Ginelevičienė pasidžiaugė, jog šiemet net 30 proc. LMKL žaisiančių krepšininkių atstovauja įvairioms šalies rinktinėms.

„Džiaugiamės, kad net devynios praėjusį sezoną LMKL žaidusios krepšininkės vasarą atstovavo šalies moterų rinktinei. Šiemet net 30 proc. lygos krepšininkių atstovauja įvairioms šalies rinktinėms. Džiugina, kad rinktinės vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas taip pat dirbs LMKL. Šį sezoną kiekvieną mėnesį geriausiąją jaunąją krepšininkę skatinsime premija“, – atskleidė A. Ginelevičienė.

Moterų rinktinę į Europos čempionato viršūnę atvedęs Vydas Gedvilas gyrė LMKL už originalumą.

„Kasmet dalyvauju atidarymo šventėse ir kasmet LMKL mane vis nustebina savo originalumu. Džiaugiuosi matydamas tiek daug žavių krepšininkių, kurios džiugins sirgalius visą sezoną.“

Renginyje dalyvavo garbingi svečiai: Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, LMKL valdybos narys, Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas, olimpinis prizininkas Valdemaras Chomičius ir kiti.

„Kibirkšties“ vadovas Dainius Virbickas prisiminė smagią istoriją iš praėjusio sezono.

„Pernai viena mūsų legionierė triskart buvo bausta už greičio viršijimą, dar keliskart jos automobilį nutempė nuo pėsčiųjų perėjos. Linkiu merginoms lenktyniauti trasoje, o ne gatvėse.“

Jeigu pernai LMKL krepšininkės atidarymo šventėje užsivilko karines uniformas, tai šiemet jos, kartu su geriausiais šalies lenktynininkais, šį kartą užsivilko kombinezonus ir varžėsi kartingų trasoje.

Kiekvienas lygos klubas delegavo po dvi krepšininkes, o joms į pagalbą atėjo po vieną garsų ir tituluotą šalies lenktynininką. Buvo sumuojamas kiekvienos žaidėjos ir profesionalaus lenktynininko įveiktas ratas.

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ garbę gynė Akvilė Baronėnaitė ir Kornelija Balčiūnaitė, o joms talkino pasaulio kartingų čempionas Simas Juodviršis. Vilniaus „Kibirkšties“ trijulę sudarė Eglė Šniokaitė, Shenita Landry ir septyniskart šalies ralio čempionas Vytautas Švedas, Klaipėdos „Fortūnai“ atstovavo Kristė Druskytė, Simona Dobrovolskytė ir Deividas Jocius, Kauno „Aisčių-LSU“ – Laura Želnytė, Jolanta Marmienė ir Dainius Matijošaitis, „Šiaulių-Universiteto“ – Silvija Kuodienė, Aistė Tamutytė ir įvairių ralių nugalėtojas Ramūnas Čapkauskas, Marijampolės „Sūduvos“ – Andra Gabalytė, Laura Svarytė ir Tomas Kaminskas, o „Utenos“ komandą lenktynėms sudarė Dalia Belickaitė, Ieva Šimkutė ir Jonas Gelžinis.

Absoliučiai greičiausią ratą tarp krepšininkių įveikė D. Belickaitė, bet, susumavus komandinius rezultatus, paaiškėjo, jog nepralenkiami buvo E. Šniokaitė, Sh. Landry ir V. Švedas. Jiems V. Chomičius įteikė „Lietuvos geležinkelių“ įsiteigtus prizus.

LMKL treneriai sulaukė ypatingos rėmėjų dovanos – visiems įteikti „Lelijos“ čekiai naujiems kostiumams įsigyti.

Renginį vainikavo profesionalų dešimties ratų lenktynės, kuriuose nepralenkiamas šių varžybų asas buvo S. Juodviršis, sau už nugaros palikęs J. Gelžinį ir D. Matijošaitį.