Visų pirma, galima pradėti nuo neįprasto ėjimo. Tarpsezonio metu latviai nusprendė numoti ranka į ULEB organizacijos rengiamą Europos taurę, nepanoro prisijungti prie naujo FIBA Europos turnyro ir savo ateitį susiejo su VTB Vieningosios lygos turnyru.

Tuomet buvo kalbėta, kad toks sprendimas siejamas su prasta VEF finansine situacija – pinigų Europos taurėms latviai neturėjo, o VTB lyga finansinę injekciją pažadėjo sezono pradžioje ir, sėkmingo pasirodymo atveju, sezono pabaigoje.

Netrukus prasidėjo ir kardinalios sudėties permainos. Pernai ekipą treniravęs Nikolajus Mazuras paliko postą, o į jo vietą buvo pakviestas ispanas Carlosas Frade, iki tol dirbęs gimtojoje šalyje ir krepšinio tradicijomis negarsėjančioje Vengrijoje.

Treneris kartu su klubu pakeitė praktiškai visą praėjusio sezono sudėtį – komandoje liko tik keturi pernai VEF marškinėlius vilkėję latviai: Janis Berzinis, Arturas Stelniekas, Marekas Mejeris ir Ingus Jakovicas. Tarp komandą palikusių žaidėjų verta išskirti perspektyvų puolėją Janį Timmą, į Ispaniją išvykusį latvių talentą Rodioną Kurucą ir amerikietį Geraldą Robinsoną.

Greitai pradėtos pasirašinėti sudėtys su naujokais, kuriuos galima vadinti tikru internacionalu. Šiuo metu VEF ekipoje yra 14 žaidėjų – 7 latviai, 3 amerikiečiai, po vieną rusą, švedą, ispaną ir... meksikietį.

Daugelis naujokų pavardžių Europos krepšinio mėgėjams mažai girdėtos, tačiau vieną iš VEF legionierių Lietuvos krepšinio fanai turėtų prisiminti visai neblogai. Tai – Meksikos rinktinės puolėjas Francisco Cruzas, mūsiškiams gerokai patampęs nervus praėjusių metų pasaulio čempionate, kuomet debiutinėse runntynėse pelnė 21 tašką.

Ko tikėtis iš naujai suburtos VEF komandos, prognozuoti sunku. Tačiau jau dabar aišku, kad žaisti turtingų komandų gausa išsiskiriančioje rusų lygoje nebus lengva. Debiutines sezono rungytnes VEF namie 75:87 pralaimėjo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ekipai.

Galima prisminti, kad nuo 2010-ųjų VEF klubui yra atstovavęs ir ne vienas Lietuvos krepšinio mokyklos atstovas. Klube dirbo treneriai Rimas Kurtinaitis, Ramūnas Butautas, žaidė Antanas Kavaliauskas, Donatas Zavackas ir Tomas Delininkaitis.

VEF komanda yra daugkartinė Latvijos čempionė. Skaičiuojant nuo 2010-2011 m. sezono, rygiečiai laimėjo keturis iš penkių mūsų kaimynų čempionatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)