Po praėjusio sezono buvo nuspręsta sustabdyti Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) ir Lietuvos moterų krepšinio A lygos (LMKAL) veiklą, tad naujosios „Akvilės“ lygos pagrindą sudaro buvusios šių lygų komandos.

Pirmenybėse iš viso dalyvauja 15 komandų, kurios pagal regioninį principą suskirstytos į A ir B grupes. A grupėje iš viso dalyvauja 8 komandos. Grupėje žaidžia net šešios ekipos iš Vilniaus, taip klubai iš Rokiškio bei Ukmergės.

B grupėje dalyvauja 7 komandos – trys iš Kauno ir po vieną iš Alytaus, Marijampolės, Jonavos ir Panevėžio.

A grupė (Rytai)

1. KK Patriotės
2. Rokiškio Rokiškis
3. Ukmergės MKK
4. Vilniaus BC Tiketa
5. Vilniaus DPV
6. Vilniaus Kibirkštis-VKM
7. Vilniaus Svaja
8. Vilniaus universitetas

B grupė (Vakarai)

1. Alytaus RKL
2. Jonavos Petrochema
3. Kauno KM Aisčiai
4. Kauno LSU-Kaunas
5. Kauno SKK Versan-KTU
6. Marijampolės Kolegija-Sūduvis
7. Panevėžio KKSC-Naftėnas

„Akvilės“ lygos formatas:

I etapas

Pirmame etape grupės komandos žais tarpusavyje su kiekviena varžove namuose ir išvykoje, tad A grupėje ekipos sužais po 14 rungtynių, o B grupėje po 12 mačų.

II etapas

Po pirmojo etapo 4 stipriausios A ir B grupių komandos antrajame etape kovos naujoje C grupėje. Tuo metu žemesnes vietas užėmusios komandos susitiks D grupėje.

Antrajame etape komandos ir vėl žais dviem ratais (namai-išvyka), tačiau ekipos naujose grupėse rungtyniaus tik su naujomis varžovėmis. T.y. A grupės komandos antrajame etape nekovos su jau buvusiomis varžovėmis pirmajame etape ir atvirkščiai – B grupės klubai naujoje grupėje kovos tik su A grupės komandomis.

Šiame etape skaičiuosis ir pirmojo etapo pergalės bei pralaimėjimai.

III etapas

Komandos, C grupėje po II-o etapo užėmusios 7 ir 8 vietas, varžysis su D grupės 1 ir 2 vietas po II-o etapo užėmusiomis komandomis. Bus žaidžiamos dvi rungtynės formatu išvyka-namai. Į kitą etapą pateks tos komandos, kurių abiejų rungtynių taškų balansas bus geresnis.

IV etapas

Atkrintamosios varžybos. Ketvirtfinalių poros 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Žaidžiama iki dviejų pergalių, namai-išvyka-namai formatu. Namų aikštės pranašumą turi 1-4 vietas užėmusios komandos.

V etapas

Finalo ketvertas. Į finalo ketvertą patenka ketvirtfinalių nugalėtojos.

Pusfinalių poros:

1-8 Laimėtojas – 4-5 Laimėtojas

2-7 Laimėtojas – 3-6 Laimėtojas

Pusfinalių laimėtojai patenka į finalą, pusfinalių pralaimėtojai žaidžia rungtynes dėl 3-ios vietos.