Skirtingi pergalių kalviai

Ruošdamiesi sezonui „Šiauliai“ 92:67 nugalėjo „Mažeikius“ (NKL), 89:77 pranoko Rygos „Barons Kvartals“, 71:58 – Kutno „Polfarmex” (Lenkija), 70:61 – Gdynės „Asseco“ (Lenkija), 72:58 – Joniškio „Delikatesą“ (NKL), 81:71 – Kazachstano „Astana”.

Nors varžovai – ne paties aukščiausio kalibro, tačiau stebina „Šiaulių“ susižaidimas. Iš pernykštės komandos treneris Gediminas Petrauskas vadovauja tik keturiems tiems patiems žaidėjams: Eivydui Mološčiakui, Gintarui Leonavičiui, Modestui Kumpiui ir Arūnui Sajavičiui.

Iš žinomiausių Lietuvos krepšininkų į „Šiaulius“ atvyko du Alytaus „Dzūkijoje“ rungtyniavę krepšininkai – gynėjas Paulius Dambrauskas ir puolėjas Artūras Jomantas.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ įdėmiai stebės pasistažuoti į Šiaulius išsiųstą NKL atradimą Karolį Guščiką.

„Šiauliai“ tradiciškai atsivežė daug legionierių. Sezoną pradeda bent penki: trys amerikiečiai, ukrainietis ir Egipto rinktinės narys.

Kol kas pasirengimo cikle kartais iššaudavo tiek Mike’as Scottas, tiek Daishonas Knightas, tiek Dave’as Dudzinskis ar Assemas Marei, bet stabilumo jiems trūko.

„Esmė – susikomplektuoti komandą, o tada matysime, kaip padirbėjo varžovai. Bet įsivaizduoju, kad pirmiausia kelsime tikslą patekti į atkrintamąsias. Aišku, visi nori būti kuo aukščiau ir nepataikyti ketvirtfinalyje ant „Lietuvos ryto“ ar „Žalgirio“. Čia būtų pirmas geras darbas“, – dar prieš sukomplektuodamas visą sudėtį lkl.lt minėjo „Šiaulių“ strategas G. Petrauskas.

Spūstys turnyro lentelėje

Galbūt po pergalių pasirengimo cikle jis jau kalbėtų kitaip, bet dėl vieno jis ne veltui apsidraudė – varžovai per vasarą taip pat gerokai pasistiprino.

Kai kurie artėjančio sezono čempionatą vadina pajėgiausiu istorijoje. Pažvelkite į „Šiaulių“ tvarkaraštį – pirmąsias trejas rungtynes šiauliečiai žais su Kauno „Žalgiriu“, bronzos medalininku Utenos „Juventus“ ir gerokai sustiprėjusiu Prienų-Birštono „Vytautu“.

Todėl, kaip minėjo G. Petrauskas, bus labai svarbu, kaip greitai komanda susistyguos tiek aikštėje, tiek rūbinėje.

LKL turnyro lentelės viduryje kitą sezoną gali susidaryti rimtos spūstys, todėl sėkmingas startas vėliau gali atnešti labai daug naudos reguliariojo sezono pabaigoje.

Šiauliečių pergalės pasirengimo cikle leidžia tikėtis, kad geram startui G.Petrausko kareiviai yra tinkamai pasirengę.

Jau pernai „Šiauliai“ pateikė ne vieną gražią pergalę, antai iškovotą bronzą LKF taurės turnyre. Potencialo stebinti ne tik pavienėmis pergalėmis, bet ir pozicija galutinėje LKL turnyro lentelėje, Šiauliuose netrūksta.

„Šiaulių“ permainos

Išvyko: Karolis Bapkauskas, Vytautas Šulskis, Julius Jucikas, Rokas Giedraitis, Jeffery Allenas, Rolandas Alijevas, Ryanas Olanderis.

Liko: Eivydas Mološčiakas, Gintaras Leonavičius, Modestas Kumpys ir Arūnas Sajavičius.

Atvyko: Mike'as Scottas, Paulius Dambrauskas, Karolis Guščikas, Romanas Gumeniukas, Daishonas Knightas, Assemas Marei’us, Dave’as Dudzinskis, Artūras Jomantas.