Iš viso Rytų Europos lygoje dalyvauja 8 komandos ir reguliariame sezone bus sužaisti 3 turai. Po 7 rungtynių 4 geriausios turnyro komandos finalo ketverte išsiaiškins čempiones ir prizininkes.

Rygoje vykusiame atidarymo ture „Kibirkšties“ krepšininkės 68:62 įveikė Gdynės „Basket“ klubą iš Lenkijos, 60:51 nugalėjo Minsko „Horizont“ komandą iš Baltarusijos ir 52:83 nusileido aikštės šeimininkėms Rygos TTT krepšininkėms.

„Pirmą mūsų oficialų startą vertinu tikrai teigiamai. Laimėjome dvejas rungtynes prieš galingas komandas. Merginos įgavo pasitikėjimo savo jėgomis“, - po etapo kovų sakė „Kibirkšties“ komandos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. - Dalis žaidėjų tik pirmą sykį išbandė kas yra tikras moterų krepšinis. Jaunos mūsų krepšininkės turėjo galimybę kautis su tokiomis žaidėjos, kaip buvusi Lenkijos rinktinės puolėja Agnieszka Bibrzycka, TTT klubo Latvijos rinktinės narės ar buvusiomis moterų NBA atstovės.

Tai buvo pirmas rimtas kontaktas. Manau, mūsų merginos gavo stiprų postūmį eiti į priekį. Žinoma, darėme daug klaidų, turime daug darbo ir taisytinų dalykų. Tačiau turime nemažai optimizmo ir judėsime į priekį.“

Jurgita Štreimikytė-Virbickienė

Sostinės klubo trenerė pripažino, kad visos varžovių komandos buvo daug labiau patyrusios, tačiau noro ir pasiaukojančios kovos dėka vilnietės sugebėjo sėkmingai rungtyniauti.

„Labiausiai džiaugiuosi merginų nusiteikimu ir kova. Jos visą laiką kovėsi, nesvarbu, ar mes pirmaudavome 10 taškų ar atsilikdavome“, - teigė J. Štreimikytė-Virbickienė. - Mače su Latvijos komanda, jos mus užspaudė pirmoje rungtynių dalyje ir susikrovė pranašumą. Tačiau mūsų žaidėjos ir toliau kovėsi, ėjo keliais ir dantimis, nesvarbu, kad skirtumas ir buvo didelis. Džiugu, kad stengiamės kautis iki paskutinės sekundės.“

Viena didžiausių problemų – klaidų skaičius. „Kibirkšties“ merginos per mačą vidutiniškai klysdavo po 23 kartus.

„Darėme daug klaidų, tačiau taip nutiko todėl, nes prašiau krepšininkių žaisti greitai. O su greičiu ir klaidų skaičius didėja, - kalbėjo Vilniaus klubo trenerė. - Žinoma, mes neturime daug patirties ir dalis klaidų atsiranda dėl per didelio jaunatviško maksimalizmo. Labiau patyrusios varžovės pamato mūsų silpnas vietas ir stengiasi jomis pasinaudoti.

Šiuo metu kažkiek turime problemų ir su įžaidėjomis. Dalia Donskichytė yra labai jauna krepšininkė, jai yra vos 15-ka metų, ji tik bando pradėti rungtyniauti moterų krepšinyje. Austėja Širšinaitytė šiuo metu savo gyvenimą dalina tarp krepšinio ir mokslų. Reikia surasti viduriuką. Jos galvoje yra daug informacijos ir ji kartais nespėja persijungti iš vienos srities į kitą. Mūsų merginos varžovėms neprilygsta ir fizine jėga. Tiek TTT, tiek Gdynė, tiek „Horizont“ komandos buvo fiziškai stipresnės. Tačiau viskas yra pasiekiama darbu.“

Vilniaus komandos Achilo kulnu lieka ir tritaškiai metimai. „Kibirkšties“ krepšininkės per trejas rungtynes pataikė tik 5 tolimus metimus iš 27.

„Kol kas prastai pataikome tritaškius. Tačiau čia didžiausia problema yra lėtas sprendimų priėmimas. Jeigu tu tik akimirką sudvejosi, tai nebegalėsi išmesti gero metimo. Tada arba išvis nemetame arba metimas būna labai netikslus. Dirbsime per treniruotes ir gerinsime savo pataikymą“, - vardino J. Štreimikytė-Virbickienė.

Pirmose kovose Rygoje geriausiai „Kibirkšties“ komandoje žaidė amerikietė Shenita Landry. Puolėja vidutiniškai pelnydavo po 18 taškų ir atkovodavo po 8 kamuolius. Vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė rinkdavo po 11 taškų ir 7 atkovotus kamuolius, o gynėja Eglė Šniokaitė - po 10 taškų.

„Nebuvo labai nustebinusių ar labai nuvylusių žaidėjų. Aš iš „Kibirkšties“ krepšininkių reikalauju daug, daugiau nei jos gali, nes jos turi didelį potencialą. Jeigu jo nematyčiau, tai tiek daug nereikalaučiau. Tikėjau merginomis pirmame ture ir jos manęs nenuvylė“, - sakė viena geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkių.

Austėja Širšinaitytė

Dabar „Kibirkšties“ ekipa tęs pasiruošimą Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) kovoms. Vilnietės šalies pirmenybės pradės spalio 9-ą dieną, kai išvykoje kausis su Kauno „Aisčių-LSU“ ekipa.

„Dabar visą pasiruošimą skirsime Lietuvos krepšinio lygai“, - kalbėjo J. Štreimikytė-Virbickienė. - Susidėliosime planą ir dirbsime. Pirmiausiai, taisysime tuos dalykus, kuriuos pakeisti galime greitai, o tuos, kuriems reikės daugiau darbo – dirbsime ilgiau.“

Rytų Europos krepšinio lygos rikiuotė po I turo:

1. Minsko „Cmoki“ 3 pergalės - 0 pralaimėjimų (+52 - įmestų/praleistų taškų santykis)
2. Rygos TTT 3-0 (+41)
3. Gardino „Olimpia“ 2-1 (-1)
4. Vilniaus „Kibirkštis“ (-16)
5. Astanos „Tigers“ 1-2 (-4)
6. Gdynės „Basket“ 1-2 (-7)
7. Minsko „Horizont“ 0-3 (-18)
8. Talino 1182 0-3 (-47)

Kitas Rytų Europos krepšinio lygos turas lapkričio 27-29 dienomis vyks Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)