BWBL čempionate dalyvaus 12 komandų iš penkių šalių. Pirmenybėse jėgas išmėgins Baltarusijos, Kazachstano, Latvijos, Lietuvos ir Ukrainos ekipos. Šiose varžybose Lietuvai atstovaus trys komandos: šalies vicečempionė Marijampolės „Sūduva“, Kauno „Aistės-LSU“ ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“.

Mūsų šalies komandos kovą šiame čempionate pradės spalio 3-ia dieną: 14.00 val. „Hoptrans-Sirenos“ savo aikštėje rungtyniaus su Kazachstano čempionėmis „Astana Tigers“ krepšininkėmis, kurias treniruoja 50-metis lietuvis Romualdas Petronis, o 16.00 val. Lietuvos vicečempionė „Sūduva“ namuose žais su „Aisčių-LSU“ ekipa. „Hoptrans-Sirenos“ ir „Astana Tigers“ susitiks ir spalio 4 dieną 14.00 val.

Pirmame etape A grupėje žais „Sūduva“, „Aistės-LSU“, Minsko „Horizont-RCOR“ (Baltarusija), „Vega 1-Liepaja“, „Okžetpes“ ir Odesos „Interchim-SDIUSŠOR-2“ (Ukraina).

B grupėje rungtyniaus „Hoptrans-Sirenos“, Gardino „Olimpia“ (Baltarusija), Rygos „RSU-Merks“ (Latvija), „Astana Tigers“ ir Pavlodaro „Irtyš-PNHZ“ (Kazachstanas).

Pirmame etape, kuris baigsis kitų metų vasarį, komandos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes. Į kitą etapą pateks A ir B grupėse 1-4 vietas užimsiančios ekipos. Antrame etape jos rungtyniaus C ir D grupėse. Jų nugalėtojos ir geriausia iš antras vietas užimsiančių komandų pateks į finalo ketverto turnyrą.

„Cmoki-Minsk“ (Baltarusija) komandai, kuri šį sezoną dalyvaus Europos taurės varžybose, leista BWBL čempionate žaisti nuo trečio etapo. Šiemet BWBL čempionėmis tapusios „Cmoki-Minsk“ krepšininkės trečiame etape dėl kelialapio į finalo ketverto turnyrą kovos su iškart į finalo varžybas nepateksiančia antra C arba D grupės komanda. Minsko klubui ateinantį sezoną atstovaus dvi lietuvės - Giedrė Paugaitė ir Gabrielė Gutkauskaitė.

Finalo ketverto turnyrą numatyta rengti kitų metų balandžio 8-10 dienomis.

BWBL čempionatai vyksta nuo 1994 metų. Lietuvos klubai BWBL čempionatą yra laimėję net 17 kartų. Triskart čempionėmis tapo Baltarusijos komandos, sykį - Latvijos atstovės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją