Mačo pradžioje Earlo Rowlando ir Yotamo Halperino gynybą prasiveržimais įveikė Olivier Hanlanas ir Martynas Varnas. Vėliau šių žaidėjų tandemas apsikeitė rezultatyviais perdavimais vienas kitam, po kurių į „Hapoel“ krepšį skriejo taiklūs tritaškiai – 10:2. Netrukus O. Hanlanas dar kartą sėkmingai prasiveržė po krepšiu (12:4), tačiau Jeruzalės ekipa ėmė išnaudoti savo priekinę liniją ir per trumpą atkarpą pelnė 10 taškų.

„Žalgirio“ puolimą atgaivino 5 taškus pelnęs Martynas Pocius, o Brockas Motumas perėmė kamuolį ir įdėjo jį į krepšį su pirmojo kėlinio pabaigos sirena – 19:14.

Antrasis kėlinys nebuvo rezultatyvus, o žalgiriečiai beveik visus taškus rinko nuo baudų metimo linijos. Iš pradžių varžovams išlyginus rezultatą (19:19), baudas realizavo M. Pocius ir Ianas Vougioukas – 23:19. Tada kauniečiai net 5 minutes nerado kelių link „Hapoel“ krepšio, kol galiausiai Edgaras Ulanovas pelnė vienintelius „Žalgirio“ taškus žaidimo metu – 25:25. Vėliau vieną baudą įmetė O.Hanlanas, o po dvi E.Ulanovas ir Martynas Sajus – 30:29.

Trečią kėlinį 5 taškais iš eilės pradėjo Paulius Valinskas, M. Pocius aštriai veržėsi po krepšiu, o I. Vougioukas atliko nuostabų perdavimą virš galvos per nugarą laisvam B. Motumui – 39:33. Be to, žalgiriečiai labai atsakingai darbavosi gynyboje. Šios pastangos pavirto dviženkliu skirtumu, kai du tritaškius iš eilės smeigė M.Pocius – 45:35. M. Sajaus dvitaškis ir Regimanto Minioto šūvis iš toli užbaigė sėkmingą trečią kėlinį – 50:39.

O. Hanlano 4 taškai įtvirtino „Žalgirio“ pranašumą prasidėjus ketvirtajam kėliniui (54:42). Iš po krepšio pasižymėjo R. Miniotas, o jį pakeitęs B. Motumas rungtyniavo lyg ant sparnų. Jis pelnė 8 taškus, dar du pridėjo P. Valinskas, o galiausiai B. Motumas dar ir atliko idealų perdavimą, po kurio M. Pocius įmetė tolimą dvitaškį – 68:52. Per paskutines porą minučių pasižymėjo tik varžovai, bet tai nesumenkino gražios „Žalgirio“ pergalės – 68:56.

„Žalgiris“: M. Pocius 17 (3/4 trit., 5 atk. kam.), O. Hanlnas 12 (5 atk. kam.), B. Motumas 12 (6 atk. kam.), P. Valinskas 7, M. Varnas 5, R. Miniotas 5, E. Ulanovas 4, M. Sajus 4, I. Vougioukas 2 (5 atk. kam.), L. Birutis 0.

„Hapoel“: Y. Gatesas 16 (2 per. kam., 2 blk.), D. Smithas 12 (2 per. kam.), J. Duncanas 11 (6 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)