Be smulkią čiurnos traumą patyrusio Martyno Pociaus rungtyniavę žalgiriečiai įsivažiavo jau pirmame kėlinyje, kai nuo suolelio pakilęs Brockas Motumas per 4 minutes surinko 9 taškus ir po 10 minučių „Žalgiris“ pirmavo 23:16.

Antrame kėlinyje iš australo estafetę perėmė 7 taškus pelnęs Regimantas Miniotas, tritaškį pataikė Paulius Valinskas ir svečių persvara palaipsniui augo (32:23, 45:32).

Po didžiosios pertraukos kauniečiai dar labiau nutolo nuo varžovų. Jau trečiame ketvirtyje pasižymėti buvo spėję visi 11 „Žalgirio“ krepšininkų, o ketvirtas kėlinys buvo laimėtas rezultatu 28:6. Net penki žalgiriečiai pelnė dviženklį taškų skaičių, o B. Motumas ir R. Miniotas į savo sąskaitas įsirašė dvigubus dublius – 101:55.

„Žalgiris“: B. Motumas 14 (11 atk. kam., 2 per. kam.), M.Sajus 12 (5 atk. kam.), R. Miniotas 11 (12 atk. kam.), O. Hanlanas 11 (7 atk. kam., 2 per. kam.), E. Ulanovas 10 (4 rez. perd.), M. Varnas 9, P. Valinskas 9, I. Vougioukas 8, L. Birutis 7, V. Lipkevičius 6, K. Žemaitis 4 taškai.

„Caorle SME“: F. Rizzetto 21, D. Bjegovičius 14 (6 atk. kam.), B. Cresnaras 7 taškai (5 atk. kam.).

Šį savaitgalį žalgiriečiai dalyvaus ir devintame tarptautiniame „Citta di Caorle“ turnyre. Jame jėgas taip pat išmėgins Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis), Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija), Trevizo „Basket“ (Italija), Venecijos „Umana“ (Italija) ir Berlyno ALBA (Vokietija) ekipos.

Penktadienį 19.45 val. „Žalgiris“ susitiks su Trevizo krepšininkais, o šeštadienį sužais dar vienerias rungtynes. Visas jas tiesiogiai transliuos fvgsportchannel.com interneto svetainė.