Moksleivių krepšinio lygoje (MKL) iki šiol rungtyniavusi ir Kauno KM „Aistėms“ atstovavusi L. Sakevičiūtė buvo tikra lygos žvaigždė ir 2014–2015 metų sezone pateko į MKL merginų čempionato simbolinį penketą. Iš Prienų kilusi 188 cm ūgio vidurio puolėja taip pat tapo naudingiausia žaidėja jaunučių merginų grupėje.

L. Sakevičiūtės statistika išties įspūdinga. MKL vidutiniškai per rungtynes aukštaūgė pelnydavo po 15,1 taško, atkovodavo po 16,6 kamuolio ir rinkdavo po 29,3 naudingumo balų. Tačiau prieniškė aikštelėje pasižymėdavo ne tik taškais ar atkovotais kamuoliais, bet buvo itin galinga blokuodama varžovių metimus ir vidutiniškai per rungtynes tai darydavo 4,5 karto. Pagal šį rodiklį L. Sakevičiūtė praėjusiame MKL sezone tapo daugiausiai metimų blokavusia žaidėja.

Šią vasarą L. Sakevičiūtė vilkėjo merginų jaunučių iki 16 metų rinktinės marškinėlius ir padėjo mūsiškėms Europos čempionato B divizione iškovoti aukso medalius. Europos čempionate krepšininkė vidutiniškai rinko po 8,9 taško, atkovodavo po 5,6 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvų perdavimą.

„Hoptrans-Sirenų“ marškinėlius kitą sezoną taip pat vilkės kaunietė Karolina Visockaitė. Praėjusį sezoną 182 cm krepšininkė Nacionalinėje moterų krepšinio lygoje (NMKL) ir MKL gynė Kauno KM „Aisčių“ garbę.
NMKL K. Visockaitė praėjusiame sezone sužaidė 21 susitikimą, per kurį vidutiniškai pelnydavo po 15,3 taško, sugriebdavo po 10,7 ir perimdavo po 2,4 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 14,9 naudingumo balų.

17-metė krepšininkė MKL taip pat žaidė patikimai. Vidutiniškai per susitikimą K. Visockaitė pasižymėdavo po 16,3 taško, atkovodavo po 11,9 kamuolio, atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 17,1 naudingumo balo.

Kitą sezoną „Hoptrans-Sirenos“ rungtyniaus ne tik Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) bet ir Baltijos moterų krepšinio lygoje (BWBL). Sutartis su klubu jau turi Akvilė Baronėnaitė, Gintarė Jasiunskaitė, Erika Liutkutė, Ieva Prėskienytė, Monika Petrauskaitė, Rasa Knyzaitė ir Karolina Ambotaitė. Ekipai ir toliau vadovaus treneris Linas Šalkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją