„Lietkabelis“ nuo pat dvikovos pradžios išsiveržė į priekį – 9:2. Kėdainiškiai greitai atsitiesė ir priartėjo (8:13), o pirmųjų dešimties žaidimo minučių panevėžiečiai pirmavo 17:12.

Antrajame ketvirtyje Gintaro Kadžiulio auklėtiniai po truputį tolo nuo varžovų ir 17-ąją minutę pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą – 32:21. Per likusį laiką „Nevėžis“ sugebėjo sumažinti atsilikimą ir įpusėjus mačui „Lietkabelis“ pirmavo 34:26.

Po didžiosios pertraukos šeimininkai spurtavo 8:0 ir išlygino rezultatą – 34:34. Užvirė kova taškas į tašką, o paskutinę minutę tiksliau sužaidęs „Nevėžis“ po trijų kėlinių jau buvo pirmaujančiose pozicijose – 49:46.

Ketvirtajame ketvirtyje prabėgus 5 minutėms „Lietkabelis“ pirmavo 59:56, bet Dariaus Gvezdausko vedamas „Nevėžis“ laimėjo atkarpą 8:0 bei truktelėjo į priekį – 64:59. Panevėžiečiai vijosi varžovus ir likus žaisti 25 sekundes turėjo kamuolį savo rankose bei 3 taškų deficitą. Ataka pasibaigė dvitaškiu, o pražanga sustabdyta Andrius Aleksandrovas sumetė baudas – 67:64. „Lietkabelio“ ataka buvo nesėkminga, o kėdainiškių pergalę įtvirtino taikli bauda – 68:64.

„Nevėžis“: D. Gvezdauskas 20, A. Aleksandrovas 13, Mantas Virbalas 10, Simonas Kymantas 9 taškai.

„Lietkabelis“: Brandonas Woodas 17, Jermaine'as Love'as 12, Akselis Vairogas 9, Lukas Aukštikalnis 6 taškai.

Pasirengimo ciklo metu „Lietkabelis“ įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ svečiuose (79:76), o namuose sužaidė lygiosiomis – 78:78.

„Neptūnas“ sužaidė lygiosiomis

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai sužaidė dar vienerias draugiškas rungtynes. Šįkart jų varžovas buvo Ventspilio „Ventspils“ klubas, kuriame rungtyniauja lietuvis Simas Buterlevičius. Dvikova baigėsi lygiosiomis – 61:61 (16:13, 23:14, 13:19, 9:15).

Neptūniečiai po dviejų kėlinių pirmavo dviženkle persvara – 39:27, tačiau antroje rungtynių pusėje daug eksperimentavo ir leido varžovams išlyginti rezultatą.

„Neptūno“ gretose rezultatyviausiai rungtyniavo Jerai Grantas (6 atk. kam.) ir Martynas Mažeika, pelnę po 14 taškų, Arvydas Šikšnius ir Donatas Zavackas pridėjo po 8 taškus, Gilvydas Biruta ir Mindaugas Girdžiūnas – po 5, Arnas Butkevičius – 2 (10 atk. kam.).

Dėl traumų klaipėdiečių gretose nerungtyniavo Vytautas Šarakauskas (susilaužė dešinės rankos pirštą) ir Daniel‘is Ewing‘as (patyrė piršto traumą).

Latvijos ekipos gretose išsiskyrė 10 taškų pelnęs Simas Buterlevičius, 9 pridėjo Artis Ate, 8 – Rihards Lomazs, 7 – Artjoms Butjankovs.

„Neplanuotai susidūrėme su nelaimingomis traumomis, tad žaidėjų rotacija nėra pakankama. Rungtynių pabaigoje pristigo jėgų. Esu patenkintas vyrų darbų treniruotėse, atsidavimu, taip pat ir demonstruojama gynyba, nors dar yra klaidų. Pasiruošimo etape, kai dar eksperimentuojame, nereikia norėti, kad vyrai rungtyniautų nepriekaištingai“, – kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Priminsime, kad neptūniečiai prieš kelias dienas draugiškose rungtynėse rezultatu 85:62 nugalėjo praėjusio sezono NKL čempionus Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ krepšininkus, taip pat rezultatu 67:64 įveikė Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ komandą ir rezultatu 74:65 palaužė Liepojos „Triobet“.

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai ruošiasi Europos taurės turnyrui ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatui.