BWBL pirmenybėse Lietuvai atstovaus trys komandos: šalies vicečempionė Marijampolės „Sūduva“, Kauno „LSU-Aistės“ ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“.

Pirmame etape A grupėje žais „Sūduva”, “LSU-Aistės”, Minsko “Horizont-RCOR” (Baltarusija), “Vega 1-Liepaja” (Latvija), Kokšetau “Okžetpes” (Kazachstanas) ir Odesos “Interchim-Sdiusšor-2” (Ukraina). B grupėje rungtyniaus “Hoptrans-Sirenos”, Gardino “Olimpia” (Baltarusija), Rygos “RSU-Merks” (Latvija), “Astana Tigers” ir Pavlodaro “Irtyš-PNHZ” (abi - Kazachstanas). Tai paaiškėjo ištraukus burtus ikisezoniniame BWBL susirinkime Vilniuje. Varžybų tvarkaraštis bus paskelbtas artimiausiu metu.

Pirmame etape, kuris baigsis kitų metų sausį, komandos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes. Į kitą etapą pateks A ir B grupėse 1-4 vietas užimsiančios ekipos. Antrame etape jos rungtyniaus C ir D grupėse. Jų nugalėtojos ir geriausia iš antras vietas užimsiančių komandų pateks į finalo ketverto turnyrą.

„Cmoki-Minsk“ (Baltarusija) komandai, kuri šį sezoną dalyvaus Europos taurės varžybose, leista BWBL čempionate žaisti nuo trečio etapo. 2015 metais BWBL čempionėmis tapusios „Cmoki-Minsk“ krepšininkės trečiame etape dėl kelialapio į finalo ketverto turnyrą kovos su iškart į finalo varžybas nepateksiančia antra C arba D grupės komanda. Minsko klubui ateinantį sezoną atstovaus dvi lietuvės - Giedrė Paugaitė ir Gabrielė Gutkauskaitė.

Finalo ketverto turnyrą numatyta rengti kitų metų balandžio 8-10 dienomis.

„Džiaugiamės, kad čempionate dalyvaus dvylika komandų, tarp kurių bus ir trys iš Lietuvos. Žaidėjos turės puikią galimybę pasisemti patirties. Varžybose norėjo dalyvauti ir mūsų šalies čempionė Utenos „Utena“, Klaipėdos „Fortūna“ ir Vilniaus „Kibirkštis“, bet šios komandos dėl finansinių sunkumų atsisakė rungtyniauti mūsų lygoje. Beje, „Kibirkštis“ atsisakė žaisti ir dėl per didelio krūvio jaunoms žaidėjoms ir sporto salių trūkumo Vilniuje“, - sakė BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas.

2015-2016 metų sezone krepšinio gerbėjai BWBL naujienas galės sekti naujai kuriamoje interneto svetainėje bwbl.lt. Teisėjams išskirtinę aprangą pagamins lygos partnerė bendrovė „Tūta“. Ji BWBL ikisezoniniame susirinkime pristatė krepšininkių aprangas iš savo naujos kolekcijos. Lyga toliau bendradarbiaus su kamuolių ir sporto įrangos gamintoja kompanija „Molten“.

BWBL šiemet iš naujo pripažino Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinys „FIBA Europe“. BWBL čempionatai vyksta nuo 1994 metų. Lietuvos klubai BWBL čempionatą yra laimėję net 17 kartų. Triskart čempionėmis tapo Baltarusijos komandos, sykį - Latvijos atstovės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)