Praėjusį sezoną tik 11 vietoje tarp 16 ekipų reguliarųjį sezoną užbaigusi italų ekipa, vasarą ėmėsi permainų tiek vadovybėje, tiek ir trenerių štabe, į kurį iš „Pistoia“ klubo atvyko treneris Paulo Moretti.

Varezės komanda kitą sezoną taip pat žais FIBA Europos taurės turnyre vienoje grupėje su belgų „Telenet Oostende“, vengų „Falco KC“ ir švedų „Sodertalje Kings“.

„Labai norėjau išbandyti jėgas pajėgesniame čempionate, o Italijos lyga visuomet buvo tarp stipriausių Europoje. Nebus lengva užsitarnauti trenerio pasitikėjimą ir išsikovoti minučių, tačiau iššūkiai man patinka. Be to, klubas geranoriškai sutiko išleisti mane į „3 prieš 3“ pasaulio čempionatą Abu Dabyje spalio mėnesį“, – džiaugėsi vilnietis.

Gynėjas tapo penktuoju lietuviu šį sezoną, žaisiančiu stipriausiame Italijos čempionate. Anksčiau sutartis su Italijos klubais pasirašė Simas Jasaitis, Rimantas Kaukėnas, Darjušas Lavrinovičius ir Benas Veikalas. Ikisezoninėje Emilijos Redžo „Grissin Bon“ stovykloje šiuo metu dalyvauja ir Eigirdas Žukauskas.

Praėjusio sezono metu įžaidėjas, atstovaudamas „Prienų“ ekipai, pelnydavo po 14,7 taško ir atlikdavo po 4,1 rezultatyvaus perdavimo, tritaškius metė 40 proc. taiklumu. Prisijungęs prie Utenos „Juventus“ ekipos jis iškovojo LKL bronzos apdovanojimus.

O. Varanauskas – nuolatinis įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių narys. 2007 metais Graikijoje su jaunučių rinktine gynėjas iškovojo bronzos medalius. Po dvejų metų Prancūzijoje su jaunių rinktine užėmė ketvirtąją vietą. 2011 metais Bilbao mieste Ispanijoje įžaidėjas atstovavo Lietuvai 20-mečių Europos čempionate.

Neseniai vykusiame FIBA „World Tour“ turnyre Lozanoje O. Varanauskas ne tik tapo trijulių turnyro nugalėtoju ir iškovojo kelialapį į 3x3 pasaulio čempionatą Abu Dabyje, bet ir buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju. Praėjusiais metais finaliniame 3x3 pasaulio čempionato etape Maskvoje kovoje dėl bronzos Varanausko vedama trijulė nusileido šeimininkams rusams ir užėmė ketvirtą vietą.

„Praėjęs sezonas Ovidijui buvo sėkmingas. Jis ne tik buvo vienas pavojingiausių LKL įžaidėjų, bet ir iškovojo bronzos apdovanojimus su „Juventus“ komanda. Ovidijus norėjo išbandyti jėgas pajėgesniame nacionaliniame čempionate. Džiaugiamės galėdami suteikti tokią galimybę šiam perspektyviam gynėjui“, – teigė žaidėjui atstovaujančios krepšinio agentūros „East Players“ vadovas.

„East Players“ agentūra taip pat atstovauja tokiems krepšininkams kaip Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“), Artsiom Parakhouski (Kazanės „Uniks“), Ovidijus Galdikas, Rokas Gadiliauskas (Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“), Eimantas Bendžius (Obradoiro „Rio Natura Monbus“), Tomas Balčiūnas (FCB Barcelona), Benas Veikalas (Avellino „Sidigas“), Martynas Varnas, Laurynas Birutis, Martynas Echodas (visi – Kauno „Žalgiris“), Tyleris Honeycuttas (Maskvos srities „Chimki“), Jordan Hamilton (Volgogrado „Krasny Oktiabr“) ir kt.