Rungtynes pradėjo toks kauniečių starto penketas: Paulius Valinskas, Martynas Varnas, Edgaras Ulanovas, Martynas Echodas, Laurynas Birutis. Trys pirmosios rezultatyvios „Žalgirio“ atakos baigėsi po tikslių M. Varno perdavimų. Keturis taškus pelnė M. Echodas, o E. Ulanovas greitą ataką užbaigė dvitaškiu su pražanga. Po šeštojo M. Echodo taško žalgiriečiai pirmavo 9:4, tačiau varžovus dažnai siuntė prie baudų metimų linijos, nuo kurios kazachai lengvai rinko taškus. Po baudą realizavo ir E. Ulanovas bei Martynas Sajus, netrukus pridėjęs ir puskablį (13:13). Kazachstano rinktinė truktelėjo į priekį (13:18), tačiau pirmąjį „Žalgirio“ tritaškį pataikė Regimantas Miniotas, aštrų prasiveržimą į kairę pusę atliko Martynas Pocius ir po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus 18:18.

Antrojo kėlinio pradžioje M. Sajus pelnė dar du taškus po puolime atkovoto kamuolio. Solidžiai rungtyniavo M. Pocius, pataikęs tritaškį po puikiai išpildyto derinio bei pridėjęs 2 baudų metimus. Iš jo estafetę perėmė Vytenis Lipkevičius, prasiveržęs po krepšiu ir vėliau atlikęs idealų perdavimą Gyčiui Masiuliui (29:26). Po Kazachstano rinktinės minutės pertraukėlės „Žalgirio“ trenerių štabas leido atsipūsti pagrindiniams žaidėjams bei išnaudojo visus 12 rungtynėms registruotų krepšininkų. Tuo svečiai pasinaudojo ir, nepaisant M. Varno 4 taškų, persvėrė rezultatą ir nutolo 33:42. Kėlinio pabaigoje 5 taškus iš eilės pelnė E. Ulanovas, sušvelninęs rezultatą 38:44.

Po didžiosios pertraukos vėl aktyviai rungtyniavo M. Pocius ir V. Lipkevičius, atlikę idealius perdavimus L. Biručiui ir tritaškį pataikiusiam R. Miniotui (43:44). Kamuolį perėmęs V. Lipkevičius jo nepagailėjo tam pačiam M. Pociui, tačiau varžovų lyderis Jerry Johnsonas pataikė du tritaškius ir grąžino savo komandai 9 taškų pranašumą (45:54). Nors M. Pocius prasiveržė po krepšiu ir įmetė tolimą dvitaškį su sirena, kazachai išlaikė susikrautą persvarą. Trečiojo kėlinio pabaigoje po puikių M. Varno ir G. Masiulio perdavimų 6 taškus iš po krepšio pelnė M. Sajus – 56:65.

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 7 minutes žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą. Prieš tai dvitaškį pelnęs M. Varnas smeigė du tritaškius iš skirtingų kampų. Kamuolį perėmęs E. Ulanovas įmetė dvitaškį su pražanga, o M.Varnas dar vienu tritaškiu mažino atsilikimą – 70:72. Žalgiriečiams prametus dvi baudas, tai kompensavo E. Ulanovo metimas iš vidutinio nuotolio ir dėjimas po M. Varno perdavimo (76:77). Po to E. Ulanovas jau asistavo komandos draugams: M. Sajui ir tritaškį iš kampo pataikiusiam V. Lipkevičiui (81:80). J. Johnsonas persvėrė rezultatą, bet dar vieną dvitaškį pelnė M. Sajus ir baudos metimą pridėjo V. Lipkevičius (84:82). Paskutinei atakai kazachai turėjo beveik 4 sekundes, tačiau J. Johnsono metimas tikslo nepasiekė ir žalgiriečiai Druskininkuose iškovojo pergalę – 84:82.

„Žalgiris“: E. Ulanovas 16, M. Sajus 16 (7/8 dvitaškiai), M. Varnas 15 (3/4 tritaškiai), M. Pocius 13, V. Lipkevičius 7, M. Echodas 6, R. Miniotas 6, L. Birutis 2, G. Masiulis 2, P. Valinskas 1 taškas. K. Žemaitis ir J. Švambaris taškų nepelnė.

Kazachstanas: A. Kolesnikovas 16 (11 atk. kam.), J. Johnsonas ir P. Ilinas po 12 taškų.