Šį sezoną trečiajame pagal pajėgumą "FIBA Europe" taurės turnyre (buvęs FEL) dalyvaus 32 ekipos, kurios varžysis 8 pogrupiuose. Į kitą etapą žengs po 2 komandas, kurios vėl tarpusavyje kovos 4 grupėse. Ketvirtą kartą klubo istorijoje LKL bronzą laimėjęs "Šiaulių" klubas turėjo teisę rungtyniauti ULEB taurės turnyre, tačiau krepšinio valdininkai vėl atėmė iš šiauliečių galimybę debiutuoti šioje lygoje.

"Šiaulių" klubas bando išsaugoti ir komandos branduolį - jau dabar aišku, kad kitą sezoną rungtyniaus bent šeši "bronzinės" ekipos krepšininkai.

Po sezono galiojančias sutartis su "Šiauliais" turėjo tik trys žaidėjai - gynėjai Darius Pakamanis, Tomas Balčiūnas ir puolėjas Šarūnas Vėlius.

Pasak "Šiaulių" klubo vieno vadovų Adomo Klimavičiaus, rankomis sukirsti pavyko su dar trimis krepšininkais - komandoje lieka ekipos kapitonas Vaidas Pauliukėnas, puolėjas Rolandas Vaičiūnas ir vidurio puolėjas Audrius Danusevičius.

"Dairomės, domimės, deramės su žaidėjais, - taip dabartinę klubo padėtį apibūdino A.Klimavičius. - Labiausiai ieškome įžaidėjo".