„Neįsivaizduoju sezono pradžios be šio seminaro“, – sakė teisėjas Gytis Vilius, už didžiausią pažangą 2014-2015 metų sezoną apdovanotas specialiu Virginijaus Dovidavičiaus prizu. – Ne tik atliekame testus ar giliname žinias, bet nutariame, kaip kas bus traktuojama kitą sezoną. Aptariame visas problemas ir jas sprendžiame.“

Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas džiaugėsi teisėjų pasirengimu sezonui. Visi teisėjai išlaikė teorijos testą, nors, kaip sako K.Pilipauskas, gerai nepasiruošęs jo tikrai neišlaikysi.

Fizinio pasirengimo testo neišlaikė tik vienas teisėjas. Bet tik todėl, kad bėgdamas patyrė traumą. Pakartotinai testą jis atliks po mėnesio, o iki tol negalės teisėjauti Lietuvoje.

K. Pilipauskas gyrė didžiausią pažangą padariusį G. Vilių.

„Iš devintos vietos reitinge jis pakilo į penktą. Toks judėjimas yra labai neįprastas. Geras, perspektyvus, motyvuotas, jaunas teisėjas. Manau, kad jo ateitis – labai labai šviesi.“

Kitą sezoną LKL atsisakė rungtynių komisarų. Lyga investavo į Europoje unikalią skubaus vaizdo pakartojimo sistemą, kuri leis nuodugniai peržiūrėti abejotiną epizodą tam tik prireikus. Ji bus naudojama visos rungtynėse.

LKL sezonas startuos rugsėjo 30-ą dieną.