„Lietuvos krepšinio fanų komanda“ – taip vadinasi naujausias R. Skaisgirio projektas, kurį buvęs gynėjas brandino nuo pat profesionalo karjeros pabaigos 2006 metais.

Projekto dalyve tapo R. Skaisgirio gimtųjų Šakių ekipa, žaidžianti antroje pagal pajėgumą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Ateinančiame sezone ją kartu su krepšinio profesionalais galės valdyti visi šalies sporto mėgėjai.

Pirmas uždavinys pastariesiems – internete išrinkti naują klubo pavadinimą. Vėliau seks balsavimai dėl aprangų spalvos, logotipų, o įdomiausias žada būti komandos formavimo procesas.

Visi, pasitikintys savo jėgomis, kviečiami per dvi savaites užpildyti specialią anketą, pridėti savo žaidimo vaizdo įrašų ir pamėginti patekti į ekipos sudėtį.

Atsirinkti krepšininkus trenerių štabui padės patys krepšinio gerbėjai, balsuodami už savo favoritus.

Sezonui prasidėjus žadama atsižvelgti į publikos balsą ir sudarant starto penketą, sprendžiant žaidėjų ir trenerių likimus.

Kiekvienas komandos žingsnis, treniruotės ir gyvenimas rūbinėje bus rodomi TV6 eteryje.

„Galutinis žodis priklausys fanų armijai. Bet treneriai padės sustyguoti visas nuomones. Šio projekto tikslas – užimti kuo aukštesnę vietą lygoje“, – aiškino klubo valdybos nariu tapęs R. Skaisgirys.

Kokius finansinius pajėgumus turės interaktyvus klubas, jis neatskleidė. Neoficialiomis žiniomis, ekipos biudžetas siekia apie 120 tūkst. eurų.

Pirmuoju komandos nariu tapo vienas Lietuvos rinktinės trenerių Darius Maskoliūnas. Tik jis pasirinko konsultanto pareigas, o į vyriausiojo trenerio postą pasiūlė savo ilgametį bičiulį Nerijų Zabarauską.

„Šiuo metu neturiu jokio kontrakto, todėl su malonumu sutikau pagelbėti „išsukti“ šį projektą. Pasiūliau N. Zabarausko kandidatūrą, džiaugiuosi, kad šis žmogus sugrįžo į krepšinį. Visomis išgalėmis stengsiuosi padėti jam ir visam projektui“, – sakė D. Maskoliūnas.

„Aš visuomet einu dirbti tik ten, kur įdomu ir nauja. Stengsimės suburti konkurencingą komandą ir mažų mažiausiai patekti į NKL atkrintamąsias varžybas, duosime galimybę atsiskleisti mažiau žinomiems žaidėjams“, – į ateitį žvelgė N. Zabarauskas, praeityje treniravęs tokius klubus kaip Vilniaus „Sakalai“, Kėdainių „Nevėžis“ ar Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Vis dėlto pagrindinius vaidmenis atsinaujinusioje komandoje turėtų užimti ne internetiniu balsavimu atrinkti mėgėjai, o žinomi krepšininkai. Pavyzdžiui, treneriai neneigė, jog ekipoje norėtų matyti savo karjerą po nesibaigiančiais skandalais baigiantį palaidoti Dovydą Rediką. Anot R. Skaisgirio, klube gali būti ir legionierių.

Bet ar perspektyva visą sezoną praleisti kartu su iš paskos sekiosiančiomis televizijos kameromis nenubaidys potencialių komandos atstovų?

„Krepšinis nuo žiniasklaidos ir šou neatsiejamas. Žaidėjai, ypač – jaunesni, turi suprasti, kad viešumas ne tik iš jų pareikalauja atsakomybės, bet kartu atneša geresnį kontraktą ir turtingesnį gyvenimą. Juk jeigu žaidėjo niekas nežino, jis negauna teisingo atlygio, kokio yra vertas“, – dėstė R. Skaisgirys.

Pakeisti įpročius teks ir ekipos trenerių štabui, kuriam reikės ieškoti kompromiso su sirgalių nuomone. Ar D. Maskoliūnas, kadaise Kauno „Žalgirio“ klube kentęs įnoringus tuomečio savininko Vladimiro Romanovo išsišokimus, nebijo užlipti ant to paties grėblio?

„Tikiuosi, fanai tokio turinio lapelių nesiųs, – DELFI priminus istorijas apie V. Romanovo treneriams dalintus lapelius su taktiniais nurodymais, šypsojosi D. Maskoliūnas. – Nuomonių konfliktas tikrai gali iškilti. Iš anksto noriu įspėti, kad tarp sirgalių norų ir trenerių sprendimo gali būti neatitikimas. Ieškosime aukso vidurio.“

Užregistruoti sudėtį NKL pirmenybėms Šakių klubas turi iki rugsėjo 15 d., o kovas pradės spalio 1 d. NKL čempionato dvikovas tiesiogiai transliuos portalas DELFI.

Praėjusiame sezone antrame pagal pajėgumą šalies divizione triumfavo Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ klubas, o „Zanavykas“ pasirodymą baigė aštuntfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)