Jau nuo pat rungtynių pradžios „Atletas-LSU“ komanda, vedama puikaus Š. Beniušio žaidimo, laikė iniciatyvą savo rankose. Mūsiškiai po dviejų kėlinių įgijo dviženklę persvarą 40:28, kurią išlaikė iki rungtynių pabaigos.

Šiose rungtynėse nesustabdomai žaidęs Š. Beniušis pelnė 21 tašką. G. Kurtinaitis pridėjo 18, J. Nausėdas 10, T. Tamošiūnas 9, Š. Vingelis 8, K. Žemaitis 7, A. Gaidys 4, M. Žaunieriūnas 1 tašką.

Paskutiniąsias rungtynes Kauno „Atletas-LSU“ komanda žaidė su šio turo stipriausia komanda „Georgetown“ universitetu, kurie pagal NCAA reitingą Amerikoje yra 22 vietoje. Ir šiose rungtynėse trenerio Laimono Eglinsko auklėtiniai įrodė, kad ne veltui Lietuvoje krepšinis yra pagrindinė sporto šaka.

Varžovams nepadėjo net gausus palaikymas, atvykęs kartu su krepšininkais iš JAV sostinės Vašingtono. Lietuvaičiai šventė pergalę rezultatu 90:85 (20:21, 22:20, 24:19, 24:25).

Rungtynių pirmasis kėlinys buvo sėkmingesnis „Kovo beprotybės“ dalyviams, kurie jį laimėjo 1 tašku. Tačiau po pertraukėlės grįžę „Atletas-LSU“ krepšininkai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir dar iki ilgosios pertraukos persvėrė rezultatą savo naudai – 42:41.

Po pertraukos lietuviai išėjo dar labiau susikoncentravę ir pradėjo diktuoti savo žaidimo sąlygas. Vedami rezultatyvaus M. Žaunieriūno žaidimo mūsų krepšininkai padidino atotrūkį iki 6 taškų. Ketvirtame kėlinyje dar aktyviau pradėję žaisti lietuvaičiai padidino atotrūkį iki 13 taškų, o įspūdingas Š. Vingelio žaidimas taip ir nebeleido priartėti amerikiečiams, kurie turėjo pripažinti mūsiškių pranašumą.

„Atletui-LSU“ taškus pelnė: Š. Vingelis 17, M. Žaunieriūnas 14., Š. Beniušis ir T. Tamošiūnas po 12, K. Žemaitis ir G. Kurtinaitis po 10., J. Nausėdas 7., L. Polekauskas., M. Beržanskas 2.

„Atleto-LSU“ komanda Italijoje iškovojo 3 pergales ir patyrė 2 pralaimėjimas. Kauniečių žaidimas neliko nepastebėtas Italijos klubų, kai kurie žaidėjai jau sulaukė pasiūlymų artėjančiam krepšinio sezonui.

„Atleto-LSU“ sudėtis Italijoje: Šarūnas Vingelis, Šarūnas Beniušis, Giedrius Kurtinaitis, Lukas Polekauskas, Martynas Beržanskas, Andrius Gaidys, Kristupas Žemaitis, Taurantas Tamošiūnas, Tomas Miškinis, Justas Nausėdas, Modestas Žaunieriūnas, treneris Laimonas Eglinskas ir komandos vadovas Edas Nickus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)