„Julių stebėjome viso praėjusio sezono metu. Jis yra labai kovingas žaidėjas, kuris atiduoda visas jėgas gynyboje ir yra labai aktyvus puolime. Julius Kazakauskas turi tikro kovotojo charakterį, o tokie žaidėjai visada komandoje būna ypatingai naudingi. Tikimės, kad Julius pritaps LKL ir atneš daug naudos mūsų klubui“, – sakė „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

Nuo pat karjeros pradžios J. Kazakauskas rungtyniavo būtent NKL komandose: ketverius metus praleido Klaipėdos „Naftos-Universiteto“ gretose, sezoną – Plungės „Olimpe“ ir „Trakuose“, o pernai vėl sugrįžo į „Naftos-Uni-Akvservis“ ekipą, su kuria tapo NKL čempionu.

2013 metų pavasarį J. Kazakauskas buvo per plauką nuo to, kad taptų NKL čempionu, bet fantastiško jo pasirodymo finale (23 taškai, 19 atkovotų kamuolių ir 35 naudingumo balai) nepakako tam, kad „Trakai“ laimėtų prieš „Mažeikius“. Nepaisant to, 196 cm ūgio sunkus krašto puolėjas tapo naudingiausiu finalo ketverto krepšininku.

Prabėgusiame sezone 24-erių klaipėdiečiui pavyko tapti NKL čempionu ir jis buvo vienas pagrindinių savo komandos triumfo kalvių. NKL pirmenybėse J. Kazakauskas aikštelėje praleisdavo po 32 minutes, įmesdavo po 14,7 taško, atkovodavo po 9,1 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 23,2 naudingumo balo.

Kitą sezoną „Lietkabelyje“ taip pat rungtyniaus: amerikietis Brandonas Woodas, latvis Akselis Vairogas, Valdas Vasylius, Artūras Valeika, Arnas Labuckas, Lukas Aukštikalnis, Gediminas Žalalis ir Mantas Kazonas. Vyriausiuoju treneriu dirbs Gintaras Kadžiulis, o jam talkins Egidijus Ženevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)