Ne paslaptis, kad į šią poziciją treneris Dainius Adomaitis ieškojo pajėgaus krepšininko ir pretendentų sąrašas buvo ilgas, bet buvo nuspęsta pasirinkti D. Ewing'o kandidatūrą.

„Labai džiaugiuosi, kad į vieną iš pagrindinių pozicijų pavyko rasti tinkamą žaidėją, kuris atitiko mūsų kriterijus. Daniel'is tikrai turi labai didelę patirtį, žaidęs aukštame lygyje ne tik Eurolygoje, bet ir Europos taurės turnyre. Paskutinius metus jis žaidė stiprioje Prancūzijos lygoje. Tai įžaidėjas, galintis imtis inciatyvos pats, bet ir mokantis sudaryti sąlygas komandos draugams. Smagu, kad mums pavyko į komandą pasikviesti tokio lygio įžaidėją“, – komandos naujoką įvertino „Neptūno“ treneris D. Adomaitis.

Į Lietuvą D. Ewing'as atvyksta po dviejų Prancūzijos „ProA“ lygoje praleistų sezonų. 2013-2014 m. sezoną jis gynė Paryžiaus „Levallois“ komandos spalvas. Tą sezoną per 26 min. jis rinkdavo po 11 taškų ir atlikdavo po 3,3 rezultatyvius perdavimus (dvitaškiai 58/137, 42 proc., tritaškiai 49/123, 40 proc.). Praėjusį sezoną Daniel'is žaidė Le Mano „Sarthe“ komandoje. Per 27 min. pelnydavo po 9 taškus ir atlikdavo po 2,8 rezultatyvius perdavimus (dvitaškiai 81/174, 47 proc., tritaškiai 34/106, 32 proc.).

Savo profesionalią karjerą Daniel'is Ewing'as pradėjo 2005 metais, kai baigė Duke'o universitetą. NBA biržoje antrame rate jį pasirinko Los Andželo „Clippers“ komanda. Po dviejų NBA praleistų sezonų amerikietis savo karjerą tęsė Europoje. 2007/2008 m. sezone jis rungtyniavo Maskvos srities „Chimki“ komandoje, kurią treniravo Kęstutis Kemzūrą. Po sezono Rusijoje D. Ewing'as trims metams persikėlė į Lenkiją pas kitą lietuvį trenerį Tomą Pačėsą. Su Gdynės „Asseco Prokom“ jis tapo triskart Lenkijos čempionu ir žaidė Eurolygoje. Eurolygoje per 4 sezonus D. Ewing'as pelnydavo po 11,8 tšk. ir atlikdavo po 2,6 rezultatyvius perdavimus. Vėliau gynėjas rungtyniavo Mariupolio „Azovmsh“ ir Stambulo „Bešiktaš“ komandose.

Sutartis su Klaipėdos ekipa taip pat turi Gilvydas Biruta, Jerai'us Grantas, Arvydas Šikšnius, Vytautas Šarakauskas, Martynas Mažeika, Simas Galdikas, Donatas Zavackas, Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius ir Raidas Nacius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)