„Aš tikiu, kad mes tai pasieksime“, – LKL.lt sakė D. Adomaitis.

Klaipėdiečiai jau nuo rugpjūčio 1-os lieja prakaitą fizinio rengimo pratybose. Pirma treniruotė vadovaujant D. Adomaičiui organizuojama jau artėjantį pirmadienį.

„Neptūnas“ dar nebaigė vieno svarbaus darbo. LKL ir Europos taurės turnyre dalyvausianti uostamiesčio komanda ieško solidaus įžaidėjo.

LKL.lt pokalbis su D. Adomaičiu – apie „Neptūno“ vasaros darbus.

– Treneri, kaip vertinate komandos komplektaciją?

– Manau, kad darbas vyksta gan gerai. Kiekvienoje pozicijoje turėjome po keletą kandidatų. Taip pat buvo žaidėjai, kuriuos išlaikyti buvo mūsų prioritetas. Liko dar viena labai svarbi pozicija – įžaidėjo. Šiuo metu susikaupę atliekame paskutinius darbus su svarbiausia pozicija.

Darbai padaryti gerai ar ne, pasakys rezultatas. Bet kol kas komplektacija esu tikrai patenkintas.

– Kokio įžaidėjo ieškote? Ar tai bus toks krepšininkas, aplink kurį bursite visą komandą?

– Tai bus užsienietis. Prioritetą teikiame įžaidėjui, kuris turi bent Europos taurės turnyro patirties. Būtų labai gerai, kad jis būtų žaidęs Eurolygoje.

Deramės su keliais kandidatais, vyksta darbas. Ne taip greitai, kaip norėtųsi, bet neskubame. Norime susirinkti visą reikiamą informaciją. Mums svarbus ne tik jo meistriškumas, bet ir asmenybės bruožai. Reikia žaidėjo, kuris lengvai įsilietų į komandą.

– Ar turite tikslą susirasti įžaidėją iki pirmos treniruotės?

– Noras – kuo greičiau užbaigti komplektaciją, bet jokiu būdu neforsuojame įvykių. Žiūrime, kaip situacija susiklostys. Aišku, būtų gerai tai padaryti iki pirmosios treniruotės.

– „Neptūnas“ pasikvietė įdomų aukštaūgį iš NCAA – Gilvydą Birutą. Ar jis gali tapti maloniu „Neptūno“ siurprizu?

– Biruta yra Donato Zavacko priešingybė. Tai jaunas žaidėjas, kuris įneš mums energijos. Profesionalo karjerą jis pradeda labai motyvuotas. Aišku, duosime jam kreditų, bet normalu, nes jam reikės adaptuotis. Jis motyvuotas parodyti savo stipriąsias puses. Manau, tai yra gerai.

– Kitas aukštaūgis Jerai Grantas atvyksta iš „Ventspils“ klubo. Kaip jis atsidūrė „Neptūno“ akiratyje?

– Jau pernai teko matyti jį žaidžiantį „Ventspils“ klube, kai jie rungtyniavo Europos taurės turnyre. Be to, jis žaidė prieš „Šiaulių“ komandą. Pasižiūrėjome daug jo rungtynių, susirinkome informaciją su juo dirbusiu treneriu Robertu Štelmaheriu. Tai toks žaidėjas, kuris mums yra reikalingas. Mums buvo labai svarbu, kad jis būtų motyvuotas, o apie jį gerai atsiliepė tiek buvę komandos draugai, tiek pats klubas.

– Ar „Neptūnas“ jau jaučia tą didžiulį alkį susigrąžinti prarastas pozicijas?

– „Neptūnas“ garsėja kaip ambicinga komanda. Vadovai kelia ambicingus tikslus, kurių sieksime kiekvienoje treniruotėje ir kiekvieneriose rungtynėse. Rezultatą pamatysime sezono pabaigoje, bet kiek teko bendrauti su žaidėjais, treneriais, vadovais, visi yra pasiruošę padaryti maksimumą.