Lietuvės šiose rungtynėse laimėjo visus keturis kėlinius, o Gabija Meškonytė ir Laura Juškaitė kartu pelnė daugiau nei pusę komandos taškų. Lietuvos komanda tiksliau atakavo krepšį, o po varžovių klaidų pelnė 21 tašką, kai serbės – 10. Lietuvės perėmė dvigubai daugiau kamuolių (10-5) ir efektyviai išnaudojo greitą puolimą, tokiu būdu pelniusios 21 taškai, tuo tarpu serbės pelnė tik 6 greitus taškus.

Rezultatyviausia Lietuvos ekipoje buvo G. Meškonytė, pelniusi 25 taškus (6 atk. kam.), 22 pridėjo L. Juškaitė (6 atk. kam.), 7 – Kamilė Berenytė.

Nuolaidų varžovėms lietuvės nedarė nuo pat mačo pradžios. Sėkmingai startavusi Lietuvos ekipa, kurią į priekį vedė G. Meškonytės ir L. Juškaitės tandemas iš karto išsiveržė į priekį ir po dešimties minučių pirmavo dviženkliu skirtumu – 24:11. Nors antrame kėlinyje serbės kiek aplygino žaidimą, tačiau lietuvės neleido joms priartėti. Prasidėjus didžiajai pertraukai Lietuvos merginų pranašumas buvo solidus – 42:26.

Didesnių problemų Lietuvos komanda neturėjo ir trečiajame kėlinyje, kuriame toliau nesustabdomos buvo L. Juškaitė ir G. Meškonytė. Šioms krepšininkėms jokių priešnuodžių nerado Serbijos gynyba. Po 30 minučių lietuvės triuškino serbes 66:34. Paskutinė mačo dalis buvo tik formalumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)