DELFI žiniomis, jauniesiems Rusijos krepšininkams neketinama leisti pasirodyti turnyre. Naktį iš pirmadienio į antradienį tai patvirtino ir FIBA Europos padalinio komunikacijos vadovas Sakis Kontas.

„Situacija dabar tokia, kad Rusijos komandai nebus leista dalyvauti 16-mečių čempionate remiantis liepos 29 dienos FIBA vykdomojo komiteto sprendimu“, – DELFI informavo S. Kontas.

Praėjusią savaitę FIBA laikinai suspendavo Rusijos krepšinio federaciją (RFB), taip uždrausdama visoms šios šalies nacionalinėms komandoms ir teisėjams dalyvauti oficialiose tarptautinėse varžybose.

Tokių priemonių imtasi dėl Rusijos krepšinį skaldančio vidinio ginčo, FIBA nuomone, neleidžiančio federacijai dirbti tinkamomis sąlygomis ir išlaikyti krepšinio kontrolę šalyje.

RFB atstovai pakviesti į rugpjūčio 7-9 dienomis Tokijuje (Japonija) vyksiantį FIBA valdybos posėdį pateikti paaiškinimus apie teisinę federacijos situaciją. Spėjama, kad suspendavimas turėtų būti atšauktas iki rugsėjį vyksiančio Europos vyrų čempionato, bet 16-mečių žemyno pirmenybėse rusai grumtis nebegalės.

Rusijos ekipa turėjo žaisti A grupėje kartu su Turkija, Vokietija ir Anglija.

Gedimino Petrausko treniruojami lietuviai čempionatą pradės B pogrupyje susitikimais su Ispanija, Graikija ir Izraeliu.

C pogrupyje kausis Serbija, Bosnija ir Hercegovina, Italija ir Suomija, o D grupėje santykius aiškinsis Prancūzija, Kroatija, Juodkalnija ir Latvija. Turnyras Kauno sporto halėje ir A. Sabonio krepšinio centro salėje tęsis iki rugpjūčio 16 d.

Primename, kad 2013 metais iš RFB prezidento pareigų atsistatydino Aleksandras Krasnenkovas, o jį pakeitusios Julijos Anikejevos pergalę rinkimuose oponentai užginčijo teisme. Rusijos krepšinio apžvalgininkai skirtingose barikadų pusėse pirmiausia įžvelgia 2010 metais iš RFB pasitraukusio, bet įtaką išlaikiusio Sergejaus Černovo ir Maskvos CSKA klubo prezidento Andrejaus Vatutino šešėlius.

Naujų rinkimų, numatytų rugpjūčio 25 d., favoritu laikomas buvęs garsus rusų krepšininkas Andrejus Kirilenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1045)