„Mane ši žinia šokiravo. FIBA mojuoja kardu. Tai niekuo negresia. Dabar Rusijos krepšinio federacijos (RFB) valdymas – vakuume. Tačiau grėsmės, kad mes būsime išmesti iš Europos čempionato nėra. Nacionalinės komandos čia niekuo dėtos, o FIBA generalinio sekretoriaus Patricko Baumanno sprendimas dar ne visai galutinis. Jei reikės, kreipsimės į Tarptautinį sporto arbitražą (CAS). FIBA dar neišsprendė Eurolygos klausimo ir tegul pirma išsiaiškina tarpusavyje“, – aiškino V. Mutko.

„Aš pats skrisiu į susitikimą su jais (rugpjūčio 8-9 dienomis Tokijuje – DELFI), kad išspręstume šią situaciją. Su Rusija taip elgtis negalima. Visai neseniai apgynėme nuo diskvalifikacijos savo sportinius šokius. Tai tegul dabar diskvalifikuoja visą Rusiją! O kas toliau?“, – piktinosi jis.

Rusai Europos vyrų čempionatą turėjo pradėti A grupėje Monpeljė (Prancūzija), kur jų varžovais turėjo būti Prancūzijos, Suomijos, Lenkijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Izraelio krepšininkai. Ar rusus pakeis kurios nors kitos šalies rinktinė, turėtų paaiškėti per kelias artimiausias savaites.

Audio įrašas – rusų kalba:

Primename, kad trečiadienį FIBA išmetė visas Rusijos krepšinio rinktines iš tarptautinių varžybų. Apie tai pranešė oficiali Rusijos krepšinio federacijos (RKF), kuri gavo FIBA laišką, svetainė internete.

„FIBA vykdomasis komitetas nusprendė diskvalifikuoti Rusijos krepšinio federaciją“, – rašome FIBA laiške, kurį savo svetainėje internete paskelbė RFB.

Laiške pabrėžiama, kad situacija Rusijos krepšinio federacijoje „tapo labai įtempta ir dabar pasiekė tokią ribą, kai senos federacijos atstovai kišasi į RFB veiklą ir, tuo labiau, menkina RFB autoritetą net vykdant reglamentuose numatytų varžybų reguliavimą.“

„Net ir tuo metu, kai Rusijoje esantis FIBA prezidentas organizuoja daug susitikimų, realių pokyčių federacijos veikloje nėra, ir, susidaro įspūdis, kad nė viena iš šalių nebando suvienyti RFB ir stabilizuoti jos veiklą“, – teigiama FIBA laiške.

Anksčiau Maskvos miesto teismas atmetė vasario mėnesį pateiktą RFB apeliaciją dėl Maskvos, kurioje skundžiamas vieno Maskvos rajonų teismo sprendimas sušaukti ataskaitinę-rinkiminę konferenciją ir išrinkti naują organizacijos prezidentą ir vykdomąjį komitetą, įpareigojo federaciją per 60 dienų surengti konferenciją, kurioje būtų renkamas naujas prezidentas ir vykdomasis komitetas.

Liepos mėnesį FIBA svarstė galimybę perrinkti RFB prezidentą ir vykdomąjį komitetą ir apie tai laišku informavo šios šalies federaciją.

„Informacija, kuri yra laiškuose, Maskvos miesto teismo sprendime ir viešuose suinteresuotų pusių pasisakymuose, dar labiau eskaluoja konfliktą. Visi šie įvykiai vyksta šiuo kritišku metu, kai Rusijos rinktinės ir teisėjai ruošiasi startuoti (ar dalyvauja) FIBA ir FIBA-Europe vykdomose varžybose“, – pažymima FIBA prezidento argentiniečio Horacio Muratores ir generalinio sekretoriaus šveicaro Patricko Baumanno pasirašytame laiške.

2013 metais iš RBF prezidento pareigų atsistatydino Aleksandras Krasnenkovas, o jį pakeitusi Julija Anikejeva netrukus neteko posto. Garsus rusų krepšininkas Andrejus Kirilenka pats žada tapti kandidatu į RBF prezidento pareigas ir ketina įvesti federacijoje tvarką. Naujojo prezidento rinkimai numatyti rugpjūčio 25 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (551)