„Gausybė žmonių, ypač kruiziniu laivu atplaukusių turistų, kiek koregavo mūsų planus – kaip ir netikėtai papokštauti sumanęs lietus. Tačiau tai nė kiek neatšaldė jaunųjų krepšininkų azarto ir jų tėvelių bei draugų emocijų. Kaip ir tikėjomės, varžybų atmosfera buvo išskirtinė“, – sakė vienas „Sprite“ talentų kovų organizatorių Martynas Račkauskas.


Dėl Jūros šventės eismo sąlygų iš tik ką pasibaigusios treniruotės Palangoje kiek vėlavo Lietuvos vyrų rinktinės kandidatai Deividas Gailius ir Marius Runkauskas. Tačiau jiems atvykus krepšinio šventė dar labiau pagyvėjo. Minia azartiškai palaikė šiuos Klaipėdos krepšininkus per jų improvizuotą dvikovą, o vėliau žmonės plūdo su jais fotografuotis.

Didelį susidomėjimą sukėlė ir galimybė laimėti unikalaus dizaino „Sprite“ kamuolį. Tai galėjo padaryti pirmasis, pataikęs baudos metimą per ištiestas D. Gailiaus ir M. Runkausko rankas.

Marius Runkauskas ir Deividas Gailius su kamuolio laimėtoju

Šurmulį Klaipėdos kruizinių laivų terminale padidino ir Lietuvos Respublikos vadovai, praėję pro krepšinio aikšteles – Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Tuo metu jaunieji krepšininkai ir krepšininkės vienas prieš vieną kovojo dėl teisės patekti į Sprite“ talentų kovų finalą Kaune ir galimybės kautis dėl vertingų apdovanojimų.

Dėl vertingų prizų ir pagrindinio apdovanojimo – beveik 5000 eurų krepšinio stipendijos – šįmet kovoja trijų amžiaus grupių vaikinai ir merginos: gimę 1998—1999, 2000—2001 ir 2002—2003 metais.

Lygiagrečiai vyksta ir dėjimų konkursas, kurio dalyviai siunčia nufilmuotus savo geriausius dėjimus Dėjimų konkurse amžius ir lytis neribojami.

„Sprite“ talentų kovos startavo 2008 m. ir per šį laiką šis turnyras tapo tradiciniu renginiu jauniems žmonėms. Po sėkmingų renginių Lietuvoje „Sprite“ krepšinio turnyrai taip pat išsiplėtė ir į Estiją bei Latviją.

Pagrindinis „Sprite“ talentų kovų prizas – 4950 Eurų vertės vienerių metų krepšinio talento stipendija. Finalo laimėtojams, užėmusiems pirmąją vietą kiekvienoje amžiaus grupėje (ir vaikinų, ir merginų) bus skirta kelionė į 2015 m. Europos vyrų krepšinio čempionato finalines rungtynes (po vieną kiekvienam laimėtojui), „Sprite Talentų kovos 2015“ taurės, Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės ekipiruotės komplektas, bilietai į pasirinktas kontrolines Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes Lietuvoje 2015 m.

Kelionė į Europos krepšinio čempionato finalą laukia ir dėjimų konkurso nugalėtojo. Jis bus renkamas balsuojant internete ir paaiškės finalinės dėjimų serijos metu per tarptautinį krepšinio turnyrą „Huawei Cup 2015“ Kaune rugpjūčio 17 d.

Turnyras šįmet vyksta penkiuose miestuose: Vilniuje, Klaipėdoje, Palangoje, Alytuje ir Kaune (finalas). Dalyviai raginami registruotis savo regione kuo greičiau, nes dalyvių skaičius yra ribotas.

„Iš tikrųjų, Vilniaus etape „už borto“ liko daugybė norėjusių jaunųjų krepšininkų. Sparčiai pildosi ir kiti etapai. Tad geriau nesnausti“, – sakė M.Račkauskas.

2015 metų „Sprite talentų kovų“ 1x1 Klaipėdos etapo nugalėtojai:

2002-2003 m. merginos

1 vieta – Elzė Motekaitytė
2 vieta – Viktorija Matiaš
3 vieta – Diana Morkūnaitė
4 vieta – Elija Kemeklytė

2000-2001 m. merginos

1 vieta – Saulė Kaupytė
2 vieta – Manta Urbonaitė
3 vieta – Vaiva Juškauskaitė
4 vieta – Kamilė Briedytė

1998-1999 m. merginos

1 vieta – Simona Gumenikovaitė
2 vieta – Indrė Kareivaitė
3 vieta – Gintarė Armalytė
4 vieta – Monika Mikelaitytė

2002-2003 m. vaikinai

1 vieta – Edgaras Preibys
2 vieta – Adomas Rybelis
3 vieta – Dominykas Burneika
4 vieta – Jonas Žvinys

2000-2001 m. vaikinai

1 vieta – Arvydas Toliušis
2 vieta – Gediminas Mokšeckas
3 vieta – Medas Klusaitis
4 vieta – Arnas Adomavičius

1998 – 1999 m. vaikinai

1 vieta – Ernestas Jonkus
2 vieta – Džiugas Slavinskas
3 vieta – Dominykas Greivys
4 vieta – Tadas Pažėra

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją