Lietuviai pagirtinai kovojo dėl atšokusių kamuolių (49 prieš 29) ir efektyviai išnaudojo antruosius šansus. Po pakartotinų metimų Lietuvos krepšininkai pelnė 18 taškų, kai tuo tarpu bosniai vos 5. Lietuviai taip pat atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (19 prieš 7), tiksliau atakavo krepšį.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Martynas Varnas, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių. Puolėjas atliko 6 rezultatyvius perdavimus – daugiausiai komandoje. Martynas Echadas pridėjo 14 taškų (9 atk.kam.), Laurynas Birutis – 13, Tadas Sedekerskis – 9 (8 atk.kam.).

Rungtynes geriau pradėjo bosniai, kurie sužaidus 5 minutes pirmavo 12:6, persvarą jie išlaikė dar minutę 14:8 (6 min.), tačiau tuomet Lietuvos krepšininkai spurtavo ir ne tik pasivijo varžovus, bet ir išsiveržė į priekį – 23:17.

Antrajame ketvirtyje lietuviai kontroliavo situaciją ir nuolat buvo priekyje, o iki didžiosios pertraukos likus 2 minutėms jau turėjo dviženklį pranašumą (37:27). Per likusį laiką Lietuvos komandos persvara sumenko nežymiai – 39:31.

2 minutes trečiajame kėlinyje lietuviai negalėjo pelnyti taškų, o varžovai priartėjo (39:33), tačiau greitai taškų badas baigėsi ir mūsų šalies atstovai vėl pradėjo tolti nuo Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkų. Gerai kovodami dėl atšokusių kamuolių ir demonstruodami įvairiapusiškesnį puolimą lietuviai vėl sukaupė dviženklį pranašumą (50:36, 4 min.), bosniai tuo tarpu labai prastai metė tolimus metimus (1/12) ir strigo lietuvių gynyboje. Varžovai nerado priešnuodžių veržliam M. Varno žaidimui. Dar nesibaigus trečiajam ketvirčiui jis jau buvo surinkęs dvigubą dublį (17 tšk., 10 atk.kam.). Prieš lemiamą mačo dalį Lietuvos rinktinės persvara buvo solidi – 55:38.

Užtikrintai ir drausmingai žaidę lietuviai įpusėjus ketvirtajam kėliniui nei per žingsnį neleido priartėti bosniams (64:46). Vilčių varžovams Lietuvos rinktinė nesuteikė iki pat finalinės sirenos.

Penktadienį mūsiškiai susitiks su turnyro šeimininkais graikais. Į kitą čempionato etapą žengs trys geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)