Lygių varžovų dvikova nemalonų lietuviams pobūdį įgavo paskutiniame ketvirtyje, kurį Sauliaus Štombergo auklėtiniai pralaimėjo 19:31. Latviai puikiai atakavo iš įvairiausių padėčių, dažnai žudydami Lietuvos gynybą tritaškiais iš aikštės kampų. Vieną atkarpą svečiai laimėjo 12:0, išsiveržė į priekį (70:65) ir neišleido iniciatyvos iki susitikimo pabaigos.

Latvijos ekipa pranoko šeimininkus kovodama dėl atšokusių kamuolių (37:32), kurių net 16 sugriebė po lietuvių krepšiu, ir mesdama tritaškius. Latviai pataikė 11 iš 27 tolimų metimų, lietuviai tik 4 iš 13 tritaškių.

Martynas Echodas Lietuvos komandai pelnė 24 taškus, Martynas Varnas - 16, Aistis Pilauskas - 11, Tadas Sedekerskis - 10.

Latvijos ekipoje rezultatyviausiai žaidęs vidurio puolėjas Marcis Saulitis surinko 13 taškų.

Lietuvos aštuoniolikmečių vaikinų krepšinio rinktinės trenerio Sauliaus Štombergo komentaras:

Jau netrukus Lietuvos komanda išvyksta į Volo miestą Graikijoje, kur liepos 23 - rugpjūčio 2 dienomis vyks Europos aštuoniolikmečių vaikinų Europos krepšinio A diviziono čempionatas. Lietuvos rinktinės varžovais D grupėje bus Bosnijos ir Hercegovinos, Graikijos bei Kroatijos bendraamžiai.

Šį savaitgalį Latvijos krepšininkams pralaimėjo ir Lietuvos jaunimo (U-20) krepšinio rinktinė. Italijoje vykusiame Europos čempionate mūsų dvidešimtmečiai šeštadienį Latvijos komandai pralaimėjo po pratęsimo rezultatu 80:82. Tai buvo mačas kova dėl 5-8 vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)