„Turėjome geras rungtynes šiame pasirengimo etape. Turkijos komanda pasižymėjo labai agresyvia gynyba. Pamatėme, ką privalome gerinti, ką turime keisti. Žaidime atsiranda vis daugiau teigiamų dalykų“, – po mačo sakė komandos vyriausiasis treneris Saulius Štombergas.

„Aktyvi priešininkų gynyba pirmuose dviejuose kėliniuose mums neleido laikytis parengto rungtynių plano. Todėl įpusėjus rungtynėms buvome padarę net 13 klaidų. Po pertraukos atlikus korekcijas, kurias vaikinai gerai įgyvendino, klydome tik 4 kartus ir sustabdėme jų greitą puolimą“, – teigė S. Štombergas.

Trenerio pagyrų nusipelnė Laurynas Beliauskas, Jokūbas Švambaris, Martynas Varnas. Ir ne tik dėl gero puolimo - varžovams neleista pelnyti 60 taškų.

„Tai yra svarbūs niuansai, leidžiantys susiformuoti tam tikriems įgūdžiams. Komanda pamažu atranda savo žaidimo braižą. Džiugina, jog turime ne tik taškus pelnančių žaidėjų, bet ir krepšininkų, kurie dėl komandos rezultatų atiduoda visas jėgas ir atlieka daug nematomo darbo. Tai atkovoti kamuoliai puolime, išprovokuotos pražangos, geras darbas gynyboje. Gytis Masiulis (7 atk. kam.) ir Arnas Beručka (5 išprovokuotos pražangos) būtent tai ir įrodė šiandien“, – sakė S. Štombergas.

M. Varnas šiose rungtynėse pelnė 25 taškus, T. Sedekerskis - 14.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais su atletiška Prancūzijos komanda.

Lietuvos U18 merginų rinktinė pralaimėjo Suomijai

Europos čempionatui, kuris liepos 30-rugpjūčio 9d. vyks Slovėnijoje, besirengianti Lietuvos aštuoniolikmečių (U18) merginų rinktinė kontrolinėse rungtynėse Anykščiuose 55:59 (23:12, 8:13, 6:18, 18:16) nusileido Suomijos bendraamžėms.

Lietuvės laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (37-35) ir taikliau metė baudas (73,7 proc. – 55,6proc.), tačiau varžovės buvo tikslesnės nuo tritaškio linijos (28 proc. – 13 proc.).

Pirmajame kėlinyje kur kas tvirčiau atrodė šeimininkės, kurios tiksliau žaidė tiek puolime, tiek gynyboje. Po dešimties žaidimo minučių mūsiškės turėjo dviženklę persvrą – 23:12. Antrajame ketvirtyje atkutusios varžovės išlygino žaidimą ir iki didžiosios pertraukos sumažino atsilikimą – 31:25.

Įsibėgėjusios Suomijos krepšininkės įpusėjus trečiajam ketvirčiui jau buvo priekyje (35:33) ir kontroliavo žaidimą. Prieš lemiamą mačo dalį viešnios sukaupė 6 taškų pranašumą (43:37). Nors ketvirtajame kėlinyje lietuvės bandė pasivyti varžoves ir perimti iniciatyvą į savo rankas, tačiau suomės atlaikė Lietuvos komandos spaudimą ir iškovojo pergalę.

Rezultatyviausia Lietuvos komandoje buvo Gabija Meškonytė, pelniusi 19 taškų (6 atk.kam). Laura Juškaitė pelnė 9 taškus, Agnė Bobinaitė ir Rasa Knyzaitė - po 7.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)