Pats Tomažas sportuoja šešias dienas per savaitę, vieną dieną skirdamas poilsiui. Į sporto klubą su juo mielai žingsniuoja ir žmona Vilma. „Aš jai padedu treniruotis. Mėgstame sportuoti kartu“, – džiaugiasi bendru pomėgiu su savo antrąja puse, kurią rado Lietuvoje, slovėnas.

Fizinio rengimo treneris yra išbandęs įvairiausių sporto šakų, ir šiandien, be darbo sporto salėje, jis su malonumu bėgioja, važinėja dviračiu, plaukioja, slidinėja. Ir, žinoma, nepamiršta sporto šakos, kuriai atidavė daugelį metų: „Aš mėgstu boksą, tai man suteikia energijos, boksas – gera treniruotė“.

T. Brinecas sportuoti pradėjo būdamas keturiolikos. „Išmėginau įvairias sporto šakas ir galiausiai pasirinkau boksą. Užsiiminėjau boksu 12 metų, šešerius metus atstovavau rinktinei, varžiausi svorio kategorijoje iki 81 kg. Būdamas 30-ies baigiau profesionalų sportą ir nutariau dirbti treneriu. Bet iki šiol boksuojuosi ir pats, to mokau ir vaikus bei studentus“, – pasakojo šešiskart Slovėnijos čempionas.

Boksas – ne vienintelė sportinė veikla, kuria šiandien užsiima T. Brinecas. Dirbęs futbolo, rankinio ir teniso komandose, pastaraisiais metais profesionalus fizinio rengimo treneris padeda paruošti kūną sezonui krepšininkams, tarp jų – ir ne vienai krepšinio žvaigždei.

T. Brinecui per savo karjerą teko dirbti su tokiais treneriais, kaip Božidaras Malkovičius, Aleksandras Džikičius, Dirkas Bauermanas, Jure Zdovcas. T. Brinecas fizinio rengimų paslapčių mokė brolius Goraną ir Zoraną Dragičius, buvusį žalgirietį Mirzą Begičių, Boštjaną Nachbarą, Jaką Blažičių, Erazemą Lorbeką, Jaką Lakovičių ir daugelį kitų.

Slovėnui gerai pažįstamas ir Vilniaus „Lietuvos rytas – nuo 2011 m. jis du sezonus dirbo fizinio rengimo treneriu sostinės klube. Tuo metu čia žaidė ir Jonas Valančiūnas. Kaip darbščiausius to meto klubo krepšininkus T. Brinecas prisimena J. Valančiūną ir Renaldą Seibutį:

„Jonas ir Renaldas Seibutis, ko gero, daugiausiai dirbo iš komandoje buvusių žaidėjų. Ypač atakuojantysis gynėjas Seibutis, kurio pozicijos žaidėjas turi būti itin greitas“.

Beje, prieš kelias dienas T. Brinecas buvusį savo „pacientą“ J. Valančiūną sutiko sporto klube. „Jonas tobulėja sparčiai, jis sunkiai dirba ir žingsnis po žingsnio po truputį juda į priekį, kyla į aukštesnį lygį. Jonas žino, ko nori. Svarbu, kad raumenis jis augintų pamažu, kad nesulėtėtų“, – įsitikinęs specialistas.

Dirbdamas su pasaulinio lygio krepšininkais jų įgeidžių fizinio rengimo treneris nepajuto: „Man nebuvo sunku dirbti su žvaigždėmis. Galbūt man pasisekė, bet tiek J. Valančiūnas, tiek broliai Dragičiai – sunkiai dirbantys sportininkai, tikri profesionalai, atsiduodantys darbui kūnu ir siela. Man iš tikrųjų patiko dirbti su šiais žmonėmis. Jie visada per treniruotę padaro daugiau, negu reikia. Todėl dirbti su tokiais krepšininkais gera. Labai malonu, kad Slovėnijos nacionalinė komanda taip pat yra labai profesionali, krepšininkai supranta, ko jiems reikia, ko jie siekia, treniruojasi, ir malonu žiūrėti, kaip jie tobulėja“.

T. Brinecas padės Slovėnijos krepšinio rinktinei pasirengti ir šių metų Europos čempionatui.

„Sportas man – džiaugsmas, laimė, gyvenimo esmė. Kaip gydytojas gelbsti gyvybes dirbdamas ligoninėje, taip sportas – būdas padėti žmonėms geriau jaustis fiziškai, padėti jiems pamėgti sportą, galbūt – tapti profesionalais, o profesionalams – būti geresniems. Toks mano tikslas“, – teigia T. Brinecas.

Liepos 10-12 dienomis T. Brinecas dalyvaus Dubingiuose vyksiančiame pramogų ir sporto festivalyje „Strops“. Čia treneris kartu su „Getfit“ komanda pasiūlys parengtų programų „miksą“ iš tokių sporto užsiėmimų, kaip boksas, „insanity“, bendrų fizinio pasirengimo pratimų, širdies darbui gerinti skirtų pratimų ir pan. „Mes surengsime 3 treniruotes, kiekviena jų bus dviejų skirtingų užsiėmimų miksas, kad žmonės galėtų pamatyti, ką mes jiems siūlome“, – pasakojo treneris.

Kas yra boksas ar fiziniai pratimai širdies veiklai gerinti tikriausiai numano daugelis, o ar girdėjote apie „insanity“? „Insanity“ – tai didelio intensyvumo intervalinės treniruotės, kurių metu dirba viso kūno raumenys. Sportuojant dirbama tik su savo kūno svoriu, nenaudojant jokios papildomos įrangos, svarmenų.

„Aerobika, boksas ar „insanity“ – tai skirtingi kūno treniruočių metodai. „Insanity“ bus viena iš treniruočių. „Insanity“ dabar labai madingas užsiėmimas. Tad mes žmones supažindinsime su šia veikla, kad jie turėtų didesnes pasirinkimo galimybes – žmonės mėgsta skirtingus dalykus ir jie galės pasirinkti tai, kas jiems tinka geriausiai“, – sakė T. Brinecas.