Mačą sėkmingiau pradėjo Prancūzijos rinktinė (8:15), bet kovingosios serbės po truputį mažino atsilikimą ir po dviejų kėlinių jau buvo tašku priekyje (33:32).

Po pertraukos galimybę triumfuoti pajutusios Serbijos žaidėjos padidino tempą ir truktelėjo į priekį (49:42), o ketvirto kėlinio viduryje turėjo 8 taškų pranašumą (67:59).

Nors prancūzės netrukus spurtavo 5:0 ir atkūrė intrigą (67:64), minutės pertraukėlės paprašiusi M. Maljkovič idealiai sustygavo savo žaidėjų žaidimą ir Serbijos krepšininkės pelnytai triumfavo.

Naudingiausia čempionato krepšininke tapo serbių lyderė Ana Dabovič, o į simbolinį turnyro penketuką kartu su ja pateko komandos draugė Sonja Petrovič, prancūzės Sandrine Gruda ir Celine Dumer bei ispanė Alba Torrens.

Serbija: Ana Dabovič 25, Sonja Petrovič 22, Danielle Page 12 (8 atk. kam.), Jelena Milovanovič 5 taškai.

Prancūzija: Sandrine Gruda 16, Diandra Tchatchouang 15, Celine Dumerc 13 (5 rez. perd.), Isabelle Yacoubou 11 taškų.

Serbijos moterų rinktinė Senojo žemyno pirmenybes laimėjo pirmą kartą šalies istorijoje. Kaip atskira šalis, Serbija dar nebuvo iškovojusi nė vieno medalio Europos moterų krepšinyje. Aukščiausia iki šiol buvo 2013 metais pasiekta ketvirta vieta.

Tuo metu prancūzės antrus metus iš eilės liko antros. Čempionėmis jos buvo tapusios 2001 ir 2009 metais.

Serbėms taip pat atiteko ir vienintelis kelialapis į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Tuo metu Prancūzijos, Ispanijos, Baltarusijos ir Turkijos komandos įgijo teisę varžytis papildomame atrankos turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)