„Tokie renginiai labai reikalingi. Ne tik jauniesiems krepšininkams, kurie nori parodyti savo įgūdžius ir pasitikrinti jėgas. Labai svarbu, kad ir tėvai pamatytų, kaip smagu leisti laiką su krepšiniu. Dėl to NBA ir remia tokius renginius“, – sakė iš Dalaso atskridęs legendinis NBA krepšininkas Samas Perkinsas.

Pirmąsyk viešintis Lietuvoje olimpinis čempionas ne tik sveikino Druskininkuose susirinkusius žmones, teikė prizus, bet ir krėtė pokštus.

Renginio vedėjo paprašytas įmesti baudos metimą, su Šarūnu Marčiulioniu drauge žaidęs aukštaūgis prametė iš eilės tris. Tada, pareiškęs, kad jam lengviau pataikyti tritaškį, tai iškart ir pademonstravo.

Drauge su jaunaisiais šventės dalyviais S. Perkinsas žaidė populiarų krepšinio žaidimą „Karavanas“. O vedėjo žaismingai paprašytas prisistatyti, milžinas nė kiek nesutrikęs atsakė: Čarlis. Beje, „Karavano“ S. Perkinsui laimėti nepavyko.

Be nuotaikingų konkursų žiūrovams Pramogų aikštėje taip pat vyko parodomasis mačas vienas prieš vieną, kuriame žaidė Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinės krepšininkai Martynas Varnas ir Laurynas Beliauskas.

Taip pat parodomąją programą surengė dėjikai į krepšį. Savo talentą – neįtikėtinus triukus ant skersinio – demonstravo gatvės akrobatikos gruopė „Project Mayhem“, linksmino Druskininkų parkūro entuziastai, gatvės šokėjai iš Kauno ir sparčiai populiarėjantis muzikinos projektas „Dee & Kamy“.

„Sprite“ talentų kova startuos jau liepos 18 d. Vilniuje.

Beveik visus Lietuvos regionus aplankančią „Sprite“ talentų kovą organizuoja Lietuvos krepšinio federacija drauge su tarptautine kompanija „Coca-Cola“. Šio projekto tikslas – atskleisti jaunus Lietuvos talentus, padėti jiems tobulinti krepšinio įgūdžius. Todėl absoliučiam nugalėtojui skiriama reikšminga krepšinio stipendija (šįmet ji sudaro beveik 5 tūkst. eurų), savo amžiaus grupių nugalėtojams – įspūdingi prizai (šįmet – kelionė į Europos vyrų krepšinio čempionato finalą Lilyje).

Šįmet turnyre, kuris vyks penkiuose Lietuvos miestuose, gali dalyvauti trijų amžiaus grupių vaikinai ir merginos: gimę 1998—1999, 2000—2001 ir 2002—2003 metais.

Turnyras šįmet vyks penkiuose miestuose: Vilniuje, Klaipėdoje, Palangoje, Alytuje ir Kaune (finalas). Dalyviai raginami registruotis savo regione kuo greičiau, nes dalyvių skaičius yra ribotas. Daugiau informacijos – www.sprite.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)