„Norėjome pasitikrinti, kaip galima žaisti puldami, kokias situacijas esame pasirengę žaisti. Pradžia parodė, kad dar ne. Teko truputį keistis. Esame ieškojimų kelyje“, – po rungtynių sakė studentų rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Pasak jo, perlaužti rungtynių eigą jo auklėtiniams trečiajame kėlinyje pavyko agresyvesne gynyba. Trečiąjį kėlinį studentai baigė spurtu 17:0.

Daugiausia problemų Lietuvos studentams pridarė studentas iš JAV – Gonzagos universitete studijuojantis Arvydo Sabonio sūnus Domantas, žaidžiantis už dvidešimtmečių rinktinę. Per rungtynes jis pelnė 16 taškų (6/11 dvitaškių, 4/8 baudų metimų) ir atkovojo 8 kamuolius.

Lukas Aukštikalnis U20 komandai pelnė 12 taškų (1/1 dvitaškio, 3/3 tritaškių, 1/2 baudų metimų) – kaip ir Paulius Valinskas (3/7 dvitaškių, 2/9 tritaškių).

Rezultatyviausias studentų gretose buvo 13 taškų (2/3 dvitaškių, 3/6 tritaškių) įmetęs Rokas Giedraitis. 12 taškų įmetė Paulius Dambrauskas (2/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 5/5 baudų metimų).

„Mus iš vėžių išmušė varžovų gynyba, gal nepataikėme su keliais keitimais. O tas spurtas trečiojo kėlinio gale leido jiems įkvėpti gryno oro, po to jau sunku buvo pavyti“, – sakė U20 vyr. treneris Tomas Masiulis.

Šias rungtynes stebėjo Lietuvos vyrų rinktinės vyr.treneris Jonas Kazlauskas.

Šeštadienį Lietuvos studentų rinktinė žaidžia su Latvijos dvidešimtečiais. Rungtynių pradžia – 17 val. Š.Marčiulionio krepšinio akademijoje (Raitininkų 4, Vilnius). Įėjimas nemokamas.

Sekmadienį 12 val. ten pat jėgas su bendraamžiais iš Latvijos išmėgins ir Lietuvos dvidešimtmečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją