Snaiperis Panevėžio komandos marškinėlius vilkės jau trečią sezoną iš eilės. 2013 metais Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) debiutavęs puolėjas daro pastebimą pažangą, tad su juo buvo nuspręsta pratęsti kontraktą.

„Mantas yra žaidėjas, kuris sezonas po sezono daro pažangą. Jis turi labai taiklią ranką, ką įrodo šiais metais pademonstruoti sugebėjimai tritaškių konkurse, kur M. Kazonas buvo geriausias iš visų LKL žaidėjų. Džiaugiamės, kad klubo viziją atitinkantis žaidėjas lieka „Lietkabelyje“, – sakė direktorius Mantas Ignatavičius.

M. Kazonas prabėgusiame LKL sezone aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 19 minučių, įmesdavo 6,1 taško (73 proc. dvitaškių, 41 proc. tritaškių pataikymas) ir atkovodavo 1,7 atšokusio kamuolio.

Baltijos krepšinio lygoje (BBL), kur „Lietkabelis“ nužygiavo iki ketvirtfinalio, M. Kazonas demonstravo tokią statistiką: 5,4 taško ir 1,8 atkovoto kamuolio per 18 žaidimo minučių.

Sutartis su „Lietkabeliu“ taip pat turi du jaunieji krepšininkai – Lukas Aukštikalnis ir Gediminas Žalalis.

„Sūduvoje“ lieka E. Briedytė ir I. Kazlauskaitė

Naujam sezonui besirengianti Marijampolės „Sūduva“ toliau intensyviai rikiuoja gretas artėjančio sezono kovoms. Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) vicečempionės pratęsė sutartis su snaipere Ela Briedyte ir su 2014-2015 metų sezono pabaigoje prisijungusia Ieva Kazlauskaite.

Buvusi ilgametė nacionalinės moterų krepšinio rinktinės gynėja Briedytė „Sūduvos“ komandoje žais dar mažiausiai vienerius metus. 36-erių metų puolėja Marijampolėje žaidė su pertraukomis, o tai bus jau aštuntasis sezonas ginant Sūduvos sostinės komandos garbę.

Ela per savo spalvingą karjerą tris kartus tapo LMKL čempione, 6 kartus – LMKL vicečempione (visi 6 kartai žaidžiant Marijampolėje), 3 kartus – BWBL čempione ir 2 kartus – BWBL vicečempione.

Praėjusiame sezone ginant „Sūduvos“ komandos garbę E. Briedytė sužaidė 31 rungtynes per kurias vidutiniškai pelnydavo po 6,9 taško (45,2 proc. tritaškių pataikymas). Per savo karjerą ji taip pat šešis kartus buvo taikliausia LMKL krepšininkė bei šias metais visiems vyrams nosis nušluostė LKL snaiperio konkurse.

– Ar daug svarstei prieš priimdama „Sūduvos“ pasiūlymą?

– Sprendimas nebuvo sunkus, nes jau kurį laiką gyvenu Marijampolėje, sūnus lanko vietinę mokyklą, o čia viskas pažįstama ir artima.

–2015-2016 metų sezonas tau bus jau aštuntasis žaidžiant Marijampolėje, kaip keitėsi krepšinis Marijampolėje?

– Tai ilgas laiko tarpas ir pasikeitė tikrai labai daug kas, visų pirma pasikeitus vadovybei per paskutinius ketverius metus didesnis dėmesys yra skiriamas komandos viešinimui ir sirgalių pritraukimui į rungtynes. Taip pat komandos administracija labai rūpinasi, jog komandai nieko netruktų ir sudaro visas sąlygas.

– Ateinančiame sezone bus daugiau jaunų krepšininkių. Kaip pasikeis komandos žaidimas?

– Komanda atjaunėjo, todėl žaidimas tikrai pasikeis, jis turėtų tapti greitesnis ir energingesnis, bet nereikia pamiršti, jog jaunimas dažnai daro vaikiškas klaidas, kurios kartais gali labai skaudžiau kainuoti. Visgi, pokyčius vertintu teigiamai ir manau, jog kitais metais turėsim puikų jaunystės ir patirties derinį, o tikslas visada toks pat- medaliai.

– Ko galima tikėtis iš ateinančio sezono?

– Sezonas niekada nebūna lengvas, niekas neturėtų keistis ir šiais metai. Labai daug priklausys ir nuo to, kokia sudėtis surinks kitos komandos. Mūsų komandos tikslas yra užlipti ant apdovanojimų pakilos tą ir sieksime padaryti.

– Kas lemia gerus rezultatus krepšinio aikštelėje? Tavo įžvalgos.

– Pergalės susideda iš daug dalykų: komandos atmosfera, treneris, sudarytos sąlygos ir tai, kaip mes nusiteikiam eidamos žaisti bei noras nugalėti.

– Ar šiais metais nestigs motyvacijos kovojant dėl LMKL snaiperės vardo?

– Visų pirma, turiu sulaukti kvietimo dalyvauti, bet jeigu pakvies, būtinai sudalyvausiu.

Viena perspektyviausių savo kartos krepšininkių laikoma I. Kazlauskaitė yra atstovavusi jaunių ir jaunimo rinktinėms bei spėjusi paragauti legionierės duonos (2014-2015 metų sezonas Belgijoje).

21-erių metų I. Kazlauskaitė į „Sūduvos“ komandą atvyko 2014-2015 metų sezono pabaigoje ir spėjo sužaisti tik 5-erias rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 3,8 taško ir atkovodavo po 2 kamuolius.

„Labai džiaugiuosi, kad ir kitais metais žaisiu Marijampolėje, viskas vyko labai greitai, dar norėjau ilgiau pagalvoti, tačiau išėjo kaip išėjo. Nors Marijampolėje praleidau mažai laiko, tačiau tai man paliko įspūdį: viskas tvarkinga, komanda rūpinasi savo žaidėjomis ir viską suteikia greitai ir operatyviai. Smagu, kad komandoje žais tiek jaunų žaidėjų, visas jas puikiai pažįstu, todėl startuoti bus nesunku ir suprasti vienai kitas bus lengva.

Manau, šiais metais būsime labai ambicinga, energinga ir pergalių trokštanti komanda, labai gerai, kad komandoje turėsime ir labai patyrusių žaidėjų, kurios, tikiuosi, negailės mums patarimų ir galėsime dar greičiau tobulėti. LMKL ir LKF turnyruose vėl bandysime prasibrauti iki pat finalo“, – teigė I. Kazlauskaitė.

Sutartis su „Sūduva“ 2015-2016 metų sezonui turi ir treneris Rimvydas Samulėnas, Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Andra Gabalytė, Liga Šurkusa, Greta Tamašauskaitė bei Dalia Wydra, Ela Briedytė, Ieva Kazlauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)