Mūsų šalies krepšininkai pasiruošimo laikotarpiu iš viso sužais 6-erias rungtynes.

Komandos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis žurnalistams sakė, kad pasiruošimo procesas vyksta gerai.

„Pasiruošimas vyksta sklandžiai. Treniruotėse įgyvendinome beveik viską, ką buvome suplanavę, nes pagrindinė problema, kad kai kurie žaidėjai sezoną baigė gana anksti, tuo tarpu kitiems krepšininkams sezonas baigėsi jau prasidėjus stovyklai, reikėjo šiek tiek aplyginti visų fizinį pajėgumą, todėl daugiau laiko praleidžiame salėje“, – žurnalistams sakė vyriausiasis rinktinės treneris D. Adomaitis.

Studentų krepšinio rinktinėje prakaitą lieja ir keturi kandidatai į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę – Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Rokas Giedraitis bei Vaidas Kariniauskas. Anot D. Adomaičio, jų forma domisi ir pagrindinės šalies krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas.

„J. Kazlauskas domisi, kaip dirba kai kurie krepšininkai, bus rungtynės, turbūt ir rinktinės treneris ateis pažiūrėti. Tačiau noriu pasidžiaugti, kad visi krepšininkai stengiasi, atsiduoda darbui, visi žino, ko čia susirinko ir ko nori“, – apie žaidėjus kalbėjo D. Adomaitis.

Laukia ypač stiprūs varžovai

Paklaustas, kokie varžovai kelia didžiausią pavojų Lietuvos komandai, treneris D. Adomaitis sakė, kad kol kas sunku pasakyti, kokio pajėgumo rinktinės dalyvaus Universiadoje, tačiau prisimenant 2013 metus – būtina gerai ruoštis kiekvienam mačui.

„Kol kas detalios informacijos apie varžovus nėra, kokio pajėgumo bus komandos. Praėjusioje Universiadoje Australijos rinktinė turėjo komandą, kurioje žaidė trys nacionalinės komandos žaidėjai, jų požiūris į šias rungtynes buvo tikrai labai rimtas. Rusai taip pat buvo be galo stiprūs, žaidė šeši kandidatai į jų nacionalinę rinktinę. Taip pat dar nežinome, kokius universitetus atsiųs Kanada bei JAV, nuo to taip pat daug kas priklauso“, - kalbėjo D. Adomaitis.

Laukia susitikimas su Kinijos rinktinėmis

Pasiruošimą Universiadai Lietuvos studentų krepšinio rinktinė baigs Kinijoje, kur sužais tris dvikovas su įvairiomis Kinijos rinktinėmis. D. Adomaičio teigimu, svarbu atrasti savitarpio supratimą puolime bei gynyboje.

„Pasiruošimo Kinijoje metu sužaisime su visai kitokio stiliaus komandomis, kas bus tikrai gera patirtis, taip pat turbūt pamatysime ir stengsimės priprasti prie teisėjavimo, nes neaišku koks bus Universiados metu“, – sakė Lietuvos studentų krepšinio rinktinės treneris.

Nuo 2007 metų rinktinė be medalių

Paskutinį kartą Lietuvos krepšininkai Universiadoje aukso medaliais pasidabino 2007 metais, kai komandoje žaidė tokie krepšininkai kaip Jonas Mačiulis, Steponas Babrauskas, Antanas Kavaliauskas, Mantas Kalnietis ir Rolandas Alijevas.

Tuomet lietuviai finale rezultatu 85:66 nugalėjo Serbijos krepšininkus.

2011 m. krepšinio rinktinė iškovojo bronzos medalius, kai mažajame finale 76:74 nugalėjo rusus.

Lietuvos studentų krepšinio rinktinė tęsti pasiruošimo į Kiniją išvyks birželio 21 dieną, o pirmąsias rungtynes Universiadoje žais su Prancūzijos komanda liepos 2 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)