Jo pareigas, kurios nuo šiol vadinsis generalinio direktoriaus pareigomis, užims iki šiol lygos techniniu direktoriumi dirbęs Linas Gilys.

“Pasikeitė tik pareigų pavadinimas, o atsakomybė ir veiklos gairės iš esmės liko tos pačios. Tik dar prisidės varžybų organizavimas, tačiau kitą sezoną, kaip žinome, reguliarusis LKL čempionatas bus dvigubai trumpesnis”, - sakė L.Gilys.

LKL čempionato tvarkaraštis bus bendras su Baltijos vyrų krepšinio lyga (BBL), o atskiras tvarkaraštis bus sudarytas tik Kauno “Hidruvai-Atletui”, kuris nežais Baltijos lygoje.

Posėdyje nutarta deleguoti tris LKL valdybos narius į BBL. LKL atstovais BBL patvirtinti LKL prezidentas Šarūnas Kliokys, A.Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas ir Vilniaus “Lietuvos ryto” generalinis direktorius Jonas Vainauskas.

LKL klubų atstovai svarstė, kiek kitą sezoną komandoms leisti registruoti legionierių. “Žalgiris” siūlė, jog iš 12 žaidėjų ne mažiau kaip 8 turėtų Lietuvos pilietybę, o “Lietuvos rytas” siūlė legionierių skaičių padidinti iki šešių. Daugelio klubų vadovai buvo linkę palaikyti “Žalgirio” siūlymą, tačiau visi sutarė, jog šis klausimas yra aktualus tik abiem stipriausioms Lietuvos komandoms, todėl jos tarpusavyje ir turi sutarti dėl legionieriaus skaičiaus. Latvijos ir Estijos krepšininkai legionieriais nebus laikomi.

LKL valdybos nariai į BBL direktoriaus postą nutarė siūlyti Mindaugą Balčiūną, buvusį Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos generalinį sekretorių. Ar lietuvių pasiūlytam kandidatui pritars Estijos ir Latvijos atstovai, turėtų paaiškėti BBL posėdyje birželio 9 dieną.