Kauno klinikos jau daugelį metų glaudžiai bendradarbiauja su krepšinio federacija – kiekvienais metais vasarą atliekami išsamūs ir profesionalūs visų amžiaus grupių Lietuvos rinktinių žaidėjų sveikatos patikrinimai, krepšininkai net ir klubinio sezono metu, gavę traumą ar susižeidę, kreipiasi į Kauno klinikų gydytojus, kurie jiems suteikia visokeriopą pagalbą.

„Labai malonu, kad ir toliau geriausius mūsų krepšininkus gydys ir prižiūrės geriausi gydytojai, – sutarties pasirašymo metu kalbėjo LKF prezidentas Arvydas Sabonis. – Nežinai, kad gali gauti traumą, o Kauno klinikų gydytojai yra pasiruošę suteikti pagalbą nesvarbu – diena, naktis ar savaitgalis“.

Pagal pratęstą sutartį Kauno klinikos teiks pagalbą ir šiais metais Kaune rugpjūčio 6-16 d. vyksiančio Europos jaunučių „Paysera U16“ krepšinio čempionato dalyviams.

„Džiaugiamės galėdami ir toliau prisidėti prie Lietuvos krepšinio talentų sveikatos priežiūros, kadangi sporto medicina yra viena iš prioritetinių Kauno klinikų veiklos sričių, – sakė Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius. – Ši sutartis užtikrins profesionalių Lietuvos krepšininkų sveikatos priežiūrą ir pagalbą ne tik vyresnių rinktinių žaidėjams, bet ir Europos jaunučių (U16) krepšinio čempionato dalyviams“.