Prasidėjus paskutinei pratęsimo minutei 67:65 pirmavo „Lietuvos rytas“, o iki žalgiriečių atakos pabaigos buvo likusios vos 3 sekundės, tačiau kamuolį iš Jameso Andersono gavęs A. Milaknis nesutriko prie pat savęs išvydęs iškeltas Žygimanto Janavičiaus rankas ir iš sudėtingos situacijos pataikė tritaškę bombą bei pakėlė ant kojų visą areną.

„Žalgiriui“ iškovojus pergalę 71:68 interneto platybėse pasipylė A. Milaknį šlovinantys komentarai.

„Artūras „lankas kaip baseinas“ Milaknis privalo žaisti rinktinėje šiemet“, – skambėjo vienas jų.

„Pakėliau galvą, pamačiau, kad liko 3 sek. ir reikėjo mesti. Išmečiau ir nesitikėjau, kad įkris. Įkrito ir džiaugiuosi“, – ramiai kalbėjo pats snaiperis.

„Kai jis išmeta tritaškį, aš net neinu kovoti dėl kamuolio“, – po susitikimo portalui basketnews.lt pusiau juokais sakė Robertas Javtokas.

Akylesni krepšinio gerbėjai po šio įspūdingo A. Milaknio epizodo įžvelgė jo panašumą su pergalingu LeBrono Jameso šūviu į Čikagos „Bulls“ krepšį šio sezono NBA Rytų konferencijos pusfinalio ketvirtame mače.

Tuomet Klivlando „Cavaliers“ teturėjo 1,5 sek., bet jų užteko tam, kad L. Jamesas, pagavęs kamuolį aikštelės kampe, išmestų jį per prie pat prilipusio Jimmy Butlerio rankas ir išplėštų svarbią pergalę 87:84. leidusią išlyginti serijos rezultatą (2:2).

Įdomu, kad tiek A. Milaknis, tiek L. Jamesas šiuos tritaškius įmetė būdami visiškai šalia varžovų atsarginių žaidėjų suolo ir vos per porą metrų nuo oponentų trenerių – atitinkamai Marcelo Nicolos ir Tomo Thibodeau.

Siūlome patiems palyginti šiuos epizodus:

Primename, kad LKL finalo serijoje iki keturių pergalių „Žalgiris“ pirmauja jau 3:0 ir savo darbą gali užbaigti jau šeštadienį Vilniuje, kur 18:30 val. prasidės ketvirtoji komandų dvikova.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)