„Sunku paaiškinti, kas šiandien įvyko. Žaidžiame finalo seriją, rungtynės vyksta namuose, o mes nekovojome. Dėl to labiausiai liūdna. Jaučiuosi blogai, nes šiandien man buvo sunku padėti savo žaidėjams, priversti juos suprasti, ką daryti aikštėje. Ir kalbu ne apie taktiką, o norą ir pasiryžimą, taip pat mėgavimąsi krepšiniu. Žaidėjai šiandien tikrai nesimėgavo, jie jautė spaudimą, nervinosi, tarsi kentėjo aikštėje“, – kalbėjo treneris iš Argentinos.

Kaip ir pirmoje finalo akistatoje Kaune, savo vietą aikštėje sunkiai sekėsi surasti abiems „Lietuvos ryto“ atakų lyderiams: Martynui Gecevičiui (2 taškai) ir Gediminui Orelikui (3 tšk.).

Vilniečiai nedaug tepagerino ir savo tolimų metimų pataikymą, kuris šįkart įstrigo ties 26 proc.

Pakaustas apie snaiperių tylą, M. Nicola turėjo pripažinti, kad dėl to kaltas ne tik prastas nusiteikimas, bet ir „Žalgirio“ namų darbai, tuo metu jam pačiam nepavyksta rasti būdų, kaip pasinaudoti M. Gecevičiaus ir G. Oreliko taiklumu.

„Varžovai labai gerai prieš juos ginasi, mums nesiseka rasti erdvės jų metimams“, – sakė „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Desperacija puolime šįkart persidavė ir abiems vilniečių įžaidėjams: Adui Juškevičiui bei Žygimantui Janavičiui. Galiausiai M. Nicola juos abu paliko ant atsarginių suolo, leisdamas 25 min. rungtyniauti Billy Baronui.

Amerikietis, turėjęs absoliučią veiksmų laisvę, surinko 20 taškų, bet taiklumu anaiptol neblizgėjo.

„Aš jais (įžaidėjais – DELFI) ir toliau pasitikiu, bet jie turi žymiai labiau patys savimi pasitikėti. Neturėjome kitos išeities, kaip ieškoti naujų ginklų, todėl šįkart bandėme Billy. Pralaimėjome namuose, bet vis tiek turime keliauti į Kauną ir bandyti laimėti ten, todėl situacija lieka tokia pati“, – sakė M. Nicola.

Savo ruožtu, „Žalgirio“ vairininkas Gintaras Krapikas teigė, jog jo ekipa padarė keletą korekcijų po pirmų rungtynių, kurių pabaigoje sulaukė įnirtingo vilniečių pasipriešinimo.

„Tada antroje mačo pusėje jie mus truputį nustebino, todėl šįkart buvome pasiruošę agresyviam ir piktam priešininkui. Atsakingai padirbėjome poroje treniruočių, taip pat kalbėjomės su žaidėjais ir kėlėme jų kovingumą. Tai atnešė mums labai svarbią pergalę“, – dėstė specialistas.

Vienas papildomų kozirių, kuriuos antrajam mačui sutaupė „Žalgiris“, buvo Darius Songaila. Vidurio puolėjo poziciją užėmęs veteranas nebeleido įsismarkauti Kšyštofui Lavrinovičiui ir drauge su Robertu Javtoku apribojo greitai pražangų prisirinkusio Antano Kavaliausko žalą.

Tiesa, pastarąjį dažniau nei įprasta keitęs Artūras Valeika padėjo šeimininkams trečiame kėlinyje užklupti varžovus spaudimu ir judria zonine gynyba. Bet po pertraukėlės kauniečiai vėl spustelėjo ir sunaikino visą intrigą pačiose jos užuomazgose.

„Prieš zoną truputį stabtelėjome, bet nereikėtų dėl to stebėtis. Per daug paprasta būtų vienu spurtu laimėti, priešininkas juk irgi ieško būdų, kaip mus sustabdyti“, – samprotavo G. Krapikas.

Vis dėlto ieškojimai sekmadienį kur kas vaisingesni buvo „Žalgirio“ trenerių štabui.

„Išspaudėme maksimumą iš to, ką mums davė priešininkų gynyba“, – paklaustas apie dvi iš eilės įspūdingas Luko Lekavičiaus ir R. Javtoko surengtas atakas du prieš du ketvirtame kėlinyje, pripažino G. Krapikas.

O kaip žalgiriečiams pavyko antrą kartą iš eilės sukaustyti M. Gecevičių ir G. Oreliką?

„Norėčiau tai pasakyti tik po finalo serijos, reikia juk ir priešininkų skautams darbo palikti“, – šyptelėjo G. Krapikas.

Trečios LKL finalo rungtynės trečiadienį vyks Kaune.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)