Žalgiriečius pasitiko mokyklos orkestras kartu su palaikymo komanda, o pilnutėlėje gimnazijos aktų salėje gimnazistams netrūko nei fantazijos, nei drąsos, o krepšininkai nuoširdžiai atsakinėjo į klausimus ir dalinosi patirtimi. Vėliau jaunieji „Žalgirio“ fanai turėjo galimybę sudalyvauti BEKO-LKL viktorinoje, išbandyti save sporto žurnalistų vaidmenyje ir pademonstruoti savo muzikinius talentus – už dalyvavimą ir drąsą gimnazistai buvo apdovanoti puikiais prizais.

Gimnazijos krepšinio rinktinė metė iššūkį Lietuvos čempionams krepšinio aikštelėje. Po atkaklios kovos pergale minimaliu skirtumu džiaugėsi „Žalgirio“ ekipa.

„Aš galvoju, kad tokios priemonės dar labiau populiarina Lietuvos krepšinio lygą, mes mielai dalyvaujame tokiuose renginiuose ir stengiamės, kad juose dalyvautų visi komandos krepšininkai. Smagu matyti koks populiarus ir mylimas „Žalgiris“ yra Lietuvoje. Mus maloniai pasitiko, mokykla labai gražiai pasiruošė – viskas praėjo puikiai“, – pasakojo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

„Žalgirio“ gynėjas Willas Cherry liko maloniai nustebintas – jam dar neteko dalyvauti panašiame renginyje.

„Dar nesu dalyvavęs tokiame renginyje, nesitikėjau, kad mus taip pasitiks. Visi buvo linksmi ir pilni energijos. Tai puikus renginys, galima susipažinti su „Žalgirio“ sirgaliais iš arčiau ir parodyti jiems, kad mes juos vertiname. Jie ateina į areną palaikyti komandą, o dabar laikas mums jiems atsidėkoti.“

„Malonu matyti, kad į renginį susirinko tiek moksleiviai, tiek ir vyresni žmonės. Tokie renginiai skatina žmones dažniau ateiti į krepšinio rungtynes ir palaikyti komandą. Bet dabar vaikams svarbu sėkmingai baigti mokyklą ir siekti savo tikslų“, – sakė Siimas-Sanderis Vene.

Gimnazistas Paulius Akuckas pirmasis iš visų moksleivių pataikė iš aikštelės vidurio ir laimėjo pačius vertingiausius prizus. Jis bei kiti moksleiviai džiaugėsi Lietuvos čempionų apsilankymu.

„Vilkaviškiui yra didelė garbė, kad mus aplankė „Žalgirio“ krepšininkai ir Lietuvos krepšinio lyga padovanojo tokią puikią popietę su geriausia komanda. Smagu buvo pamatyti kokia krepšininkai yra už aikštelės ribų“, – pasakojo Karolis Pečkaitis.

Socialinis projektas „BEKO-LKL krepšinio diena mokykloje“ sezono metu kartu su lygoje rungtyniaujančiomis komandomis aplankė vienuolika Lietuvos mokyklų. Jose lygos atstovai, komandų krepšininkai dalinosi gerąja patirtimi, bendravo ir žaidė su moksleiviais.