Į mokyklą atvyko visi „Neptūno“ krepšininkai, kurie paliko didelį įspūdį moksleiviams ir mokytojams. Per pertraukas tarp tradicinių BEKO-LKL viktorinų ir konkursų, gimnazistai nemažai laiko skyrė klausimams ir bendravimui su žaidėjais. Už įdomiausius klausimus jie buvo apdovanoti prizais ir suvenyrais.

Antroje renginio dalyje „Neptūno“ krepšininkai kartu su Vytauto Didžiojo gimnazijos rinktine susitiko krepšinio aikštelėje. Po atkaklios kovos pergale džiaugėsi gimnazistai, kurie su krepšininkais varžėsi įvairiuose konkursuose.

„Renginys paliko gerą įspūdį. Manau, tai buvo naudinga kiek „Neptūnui“, tiek ir Lietuvos krepšinio lygai. Šiltai pabendravome, pakalbėjome rimtomis temomis ir pajuokavome. Galbūt Kaune ar Vilniuje mūsų nebūtų taip šiltai priėmę, bet kadangi esame klaipėdiečiai – viskas praėjo puikiai. Krepšininkams buvo naudinga pabendrauti su kitos aplinkos žmonėmis“, – po renginio sakė vyriausiasis komandos treneris Kazys Maksvytis.

Vienas iš daugiausiai dėmesio gimnazijoje sulaukusių krepšininkų – „Neptūno“ centras Simas Galdikas neslėpė, kad dalyvavimas šiame renginyje pakėlė nuotaiką po rungtynių su „Lietuvos rytu“.

„Pralaimėjimą priėmėme ganėtinai stipriai, bet apsilankymas gimnazijoje suteikė daug gerų emocijų. Klaipėda labai myli „Neptūną“, klaipėdiečiai yra šilti žmonės. Man patiko pirma šventės dalis, mokiniai yra labai linksmi, uždavinėjo daug klausimų, aktyviai dalyvavo renginyje. Smagu buvo ir sporto salėje, vaikai labai stengėsi ir išplėšė pergalę“, – pasakojo S. Galdikas.

Renginiu džiaugėsi ir gimnazistai, kurie liko sužavėti „Neptūno“ komandos apsilankymu mokykloje ir šiltu bendravimu.

„Renginys man labai patiko, kažkas naujo mūsų mokykloje: varžybos, prizai. Malonu, kad kažkas atvyksta į mokyklą, pristato „Neptūno“ komandą. Krepšininkai pasirodė labai malonūs žmonės, gražiai bendravo. Džiaugiuosi, kad gavau galimybę sudalyvauti konkurse kartu su Valdu Vasyliumi“, – mintimis dalinosi gimnazistas Šarūnas Poška.

Socialinis projektas „BEKO-LKL krepšinio diena mokykloje“ finišuos kartu su „Žalgirio“ komanda ir aplankys Lietuvos čempionų pasirinktą mokyklą.