„Kaunas šiam čempionatui pasirinktas neatsitiktinai – gera sporto infrastruktūra ir logistika visoje Europoje vertinama itin gerai. Tikiuosi, kad šis čempionatas sulauks ne mažesnio dėmesio nei 2009 metais, kuomet Kauno sporto halė buvo sausakimša“, - teigė LKF direktorė Rasa Liuimienė.

Praėjusį penktadienį prie vieno stalo susėdę Kauno miesto vadovai, atsakingų institucijų ir LKF atstovai aptarė organizacinius Europos jaunučių vaikinų čempionato klausimus. Posėdžio metu suderinti greitosios medicinos pagalbos ekipažų, priešgaisrinės apsaugos tarnybos, viešosios policijos budėjimo grafikai, meninių kolektyvų pasirodymai ir kiti klausimai.

Darbo grupei vadovaujantis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis susirinkusius užtikrino, kad visi klausimai, už kuriuos atsakingas miestas, bus išspręsti operatyviai ir sklandžiai.

Vasarį Kaune viešėjęs „FIBA Europe“ varžybų ir teisėjų skyriaus vadovas Richardas Stokesas, patikrinęs miesto sporto infrastruktūrą ir apgyvendinimo sąlygas, pateikė išvadą, jog Kaunas yra pasirengęs šį čempionatą surengti labai aukštu lygiu.

Krepšinio čempionate dalyvaus 16-os Europos šalių vaikinų rinktinės: Turkija, Vokietija, Anglija, Rusija, Ispanija, Graikija, Izraelis, Serbija, Italija, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Prancūzija, Latvija, Juodkalnija, Kroatija ir Lietuva, o rungtynes aptarnaus 35-i tarptautinės kategorijos krepšinio teisėjai bei techniniai komisarai.

Europos U16 vaikinų čempionato rungtynės vyks Kauno halėje ir A.Sabonio krepšinio centre. Čempionatą Lietuvos rinktinė pradės B grupėje, kurioje varžysis su Ispanijos, Graikijos ir Izraelio ekipomis.

Kol kas bilietų kainos neįvardijamos, tačiau LKF atstovai patikino, kad krepšinio mokyklų auklėtiniams turnyro rungtynės bus nemokamos – jaunieji sportininkai į arenas bus įleidžiami pateiks Lietuvos moksleivių krepšinio lygos licencijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją