„Skaudu girdėti, didelis nusivylimas. Juk tiek darbo buvo įdėta“, – į žinią, atskriejusią iš Stambulo (Turkija), reagavo R. Milašius.

Eurolygos vadovų ir akcininkų susirinkime buvo patvirtinta kito sezono turnyro struktūra, kurioje vietos atsirado tik vienai Lietuvos ekipai – ilgalaikę A licenciją turinčiam Kauno „Žalgiriui“.

Tikėtasi, kad dar vienam Lietuvos klubui Eurolyga skirs vardinį kvietimą. Apie tai LKL vadovai su J. Bertomeu kalbėjosi tiek gruodį jo viešnagės Kaune metu, tiek sausio pabaigoje Barselonoje (Ispanija) vykusiame susitikime.

„Mums buvo žadėta – bent jau neoficialiai, kad LKL gaus vardinį kvietimą. O šis sprendimas man buvo visiškai netikėtas. Nusvyra rankos, nebežinau, ką toliau daryti“, – graužėsi R. Milašius.

Ketvirtadienį Eurolyga paskelbė, kad keturi vardiniai kvietimai bus išdalinti Prancūzijos, Vokietijos, Turkijos ir Didžiosios Britanijos klubams. Būtent pastaroji šalis pasirinkta vietoje Lietuvos.

„Turkai – pagrindiniai Eurolygos rėmėjai, Vokietija – didelė šalis, galinga ekonomika. Galima suprasti. Bet Didžioji Britanija man asmeniškai yra labai keistas pasirinkimas. Ten iki šiol net komandos nebuvo“, – stebėjosi R. Milašius.

Remiantis oficialiu Eurolygos pranešimu, vardiniai kvietimai išdalinti valstybėms, kurios laikomos strateginės reikšmės lygai turinčiomis rinkomis.

Toks sprendimas gali paskatinti lietuvius vėl atsigręžti į revanšo prieš Eurolygą siekiančią Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) stovyklą. Užsienio žiniasklaidoje paskelbti FIBA planai Senajame žemyne sukurti alternatyvų Eurolygai turnyrą, kurio prizinį fondą sudarytų fantastiška 150 mln. eurų suma.

„Ne viena Eurolyga ateityje gali būti, girdisi visokių kalbų. Tad nereikia nuleisti rankų. Taip pat ir pačios komandos turi eiti į priekį, nes nuo jų daug kas priklauso“, – DELFI sakė R. Milašius.

Tiesa, LKL neatsisako planų tapti Eurolygos akcininke. Posėdyje Stambule buvo svarstomas LKL prašymas įsigyti prestižinės lygos akcijų, bet atsakymo R. Milašius dar negavo. 2000 metais sukurtos Eurolygos akcininkai yra devynios stipriausios žemyno nacionalinės lygos ir pajėgiausi klubai.

Kitą sezoną Eurolygoje ir toliau dalyvaus 24 komandos. Vienuolika jų turi ilgalaikes A licencijas, aštuonias metines B licencijas išsidalins pajėgiausios Adrijos lygos (2 vietos), Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Lenkijos, Rusijos ir Ispanijos klubai, C licencija tradiciškai atiteks Europos taurės varžybų nugalėtojams, kuriais šįkart tapo Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)