Prieš pirmas BEKO-LKL ketvirtfinalio rungtynes su Utenos „Juventus“ ekipa lygos generalinis direktorius Romualdas Brazauskas krepšininkui įteikė „Turkish Airlines MVP“ prizą.

„Man labai svarbus bei malonus toks įvertinimas. Jį gaunu pirmą kartą savo karjeroje. Ačiū visiems treneriams, žaidėjams, nes tik jų dėka balandžio mėnesį rungtyniavau būtent taip“, – po prizo įteikimo LKL TV teigė Gytis Sirutavičius.

G. Sirutavičius balandžio mėnesį BEKO-LKL čempionate sužaidė septynerias rungtynes per kurias vidutiniškai pelnydavo po 15,3 taško, atkovodavo po 5,4 atšokusio kamuolio ir rinkdavo po +18,7 naudingumo balo. „Pieno žvaigždžių“ ekipa šį mėnesį laimėjo penkis susitikimus ir du kartus turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

„Tiesiog treneriai ir žaidėjai pasitikėjo manimi, matė, kad man gerai sekasi. Ir ta prasidėjusi tritaškių serija, ir kitos aplinkybės leido įsidrąsinti, negalvoti apie nieką kitą bei padėti ekipai kiek įmanoma labiau“, – savo žaidimo nesureikšmino gynėjas.

Ne pirmą sezoną Pasvalio ekipoje rungtyniaujančiam G. Sirutavičiui šiemet patikėtos ir komandos kapitono pareigos. Krepšininkas teigė, jog jo profesionali karjera prasidėjo būtent šiame mieste.

„Daug laiko jau praleidau šiame mieste. Galima sakyti, jog čia pradėjau profesionalią karjerą. Išvykau studijuoti į Vilnių ir tada dar rungtyniavome tuometinėje B lygoje (LKBL), ją laimėjome ir persikėlėme į A lygą (LKAL). Tada po kelių metų vėl grįžau į Pasvalį ir čia jau žaidžiu gana ilgai. Visos sąlygos čia yra geros ir viskas patinka. Tikiuosi mano paslaugų dar prireiks ir ateityje.“

Šį sezoną „Pieno žvaigždžių“ ekipa krepšinio ekspertus ir aistruolius nustebino geru žaidimu ir reguliarų čempionatą baigė užimdama ketvirtą vietą. Anot krepšininko, didelė dalis nuopelnų turėtų tekti komandos vyriausiajam treneriui Mantui Šerniui.

„Prieš sezoną nežinojau kaip M. Šerniui seksis vyriausiojo trenerio poste, tačiau viskas klostosi gerai. Jis tiesiog supertreneris. Nėra jokių priekaištų nei treniruočių atžvilgiu, nei po jų. Niekas nesitikėjo, kad jauna komanda, su jaunu treneriu pasieks tokių rezultatų. Prieš sezoną manau visi būtų nusijuokę, jei būtume pasakę, jog reguliarų sezoną baigsime būdami ketvirtoje turnyro lentelės vietoje“, – sėkmės priežastis vardino naudingiausias balandžio mėnesio krepšininkas.