Trečio kėlinio viduryje komandas skyrė tik 3 taškai (49:46), tačiau tuomet vilniečiai surengė spurtą 22:4 ir susikrovė didesnę nei 20 taškų persvarą – 71:50 ir išlaikė ją iki pat finalinės sirenos.

Antrosios serijos rungtynės gegužės 3 dieną (sekmadienį) bus žaidžiamos
Šiauliuose. Trečiasis mačas dar po trijų dienų vyks Vilniuje.

Kibo į atlapus. „Šiauliai“ pralaimėję visas keturias reguliariojo sezono dvikovas „Lietuvos ryto“ ekipai, sostinėje kibo varžovams į atlapus ir po dviejų kėlinių turėjo tik trijų taškų deficitą – 42:39. Situacija svečiams galėjo būti ir geresnė, jei ne prasta kova dėl atšokusių kamuolių, kurią po pirmos rungtynių pusės aikštelės šeimininkai laimėjo 20:8.

Dėjimai. Šiose rungtynėse netrūko efektingų dėjimų. Lanko tvirtumą ne kartą tikrino Julius Jucikas ir Artūras Valeika, o su varžovo pražangomis įdėjo Rokas Giedraitis bei Gediminas Orelikas.

Tritaškiai. Vilniečių spurtą trečiajame kėlinyje inicijavo du taiklūs Martyno Gecevičiaus tolimi metimai, po kurių sostinės ekipa nutolo – 61:46. Kaip paaiškėjo vėliau, tai ir buvo lemiamas rungtynių lūžis, leidęs „Lietuvos rytui“ iškovoti lengvą pergalę.

Atkovoti kamuoliai. „Lietuvos ryto“ krepšininkai įtikinamai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių. Sostinės ekipa atkovojo 39, o varžovai – 22.

Mindaugas Lukauskis. 35 metų veteranas per 30 minučių pelnė 22 taškus (5/8 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius.

„Lietuvos rytas“: Mindaugas Lukauskis 22, Gediminas Orelikas 15, T. Leslie 13, Aartūras Valeika 11 (9 atk. kam.), Ž. Janavičius 7 taškai.

„Šiauliai“: Julius Jucikas 19, Rokas Giedraitis 11, Karolis Babkauskas ir Vytautas Šulskis po 7 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)