Pradžia. Susitikimą ekipos pradėjo taškų lenktynėmis ir nė vienai ekipai nepavyko įgyti ryškesnės persvaros. Pirmais smuikais komandose griežė gynėjai – Aidas Viskontas ir Rashaunas Broadusas atitinkamai pelnę 11 ir 5 taškus.

Mikrodvikova. Prieš rungtynes daug aptarinėta Michaelo Dixono ir Rashauno Broaduso dvikova neįvyko. M. Dixonas per pirmą rungtynių pusę padarė 4 klaidas ir dažniau kenkė ekipai nei buvo naudingas. Antroje rungtynių dalyje Pasvalio ekipos amerikietis bandė reabilituotis, tačiau jį sustabdė patirta peties trauma.

Emocijos. Po blokuoto metimo Gytis Sirutavičius demonstratyviai išreiškė pasitenkinimą savo žaidimu Rashaunui Broadusui ir šis neliko skolingas. Vis dėlto didesnių neramumų buvo išvengta įsikišus teisėjams. Abu krepšininkai buvo nubausti techninėmis pražangomis. Po rungtynių Sirutavičius atsiprašė Broaduso.

Spurtas. Po didžiosios pertraukos „Juventus“ krepšininkai spurtavo 14:2 ir nutolo (38:49), tačiau identišku spurtu ketvirtajame kėlinyje atsakė ir aikštelės šeimininkai, kurie sugrąžino intrigą – 58:61.

Evaldas Kairys. Dėl patirtos traumos pasvaliečių aukštaūgis turėjo praleisti šias rungtynes ir tikriausiai nepasirodys visoje ketvirtfinalio serijoje. Nepaisant to, kovą dėl atšokusių kamuolių svečiai laimėjo neryškia persvara 40:42.

Atomazga. Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti dvi su puse minutės Laimonas Kisielius išlygino rezultatą (65:65), o Benjaminas Brustas išvedė savo ekipą į priekį (68:67). Vis dėlto pranašumo išsaugoti pasvaliečiams nepavyko ir „Juventus“ iškovojo pergalę 77:71.

„Pieno žvaigždės“: Laimonas Kisielius 17, Aidas Viskontas 15, Gytis Sirutavičius 14 taškų.

„Juventus“: Rashaunas Broadusas 27 (8/13 dvitaškiai, 1/5 tritaškis, 8/12 baudos), Arvydas Šikšnius 12, Egidijus Dimša 10, Simas Buterlevičius 9 taškai.

„Žalgiris“ susitvarkė su septyniais panevėžiečiais

Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo BEKO-LKL pirmenybių ketvirtfinalio seriją. Lietuvos čempionai namuose 91:69 (29:14, 16:19, 25:19, 21:17) pranoko Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkus. Serijoje iki trijų pergalių „Žalgiris“ pirmauja 1:0.

Lūžis. Keturias pirmojo kėlinio minutes kova vyko taškas į tašką, bet tada „Žalgiris“ penkias minutes neleido Panevėžio ekipai pelnyti nė taško ir susikrovė užtikrintą persvarą 29:14. Tiesa, „Lietkabelis“ nepasidavė ir dar trečiojo kėlinio viduryje J.Žuža buvo sumažinęs skirtumą 45:54. Vis dėlto „Žalgiris“ vėl pabėgo į priekį ir ketvirtojo kėlinuko pradžioje pirmavo 72:52. Žalgiriečiai laimėjo 91:69.

Išretėję. „Lietkabelio“ krepšininkai į Kauną atvyko aštuoniese, tačiau panaudojo tik septynis žaidėjus. Panevėžiečių gretose negalėjo žaisti aukštaūgis N.Dahlmanas. Jis buvo registruotas rungtynėms tik „dėl skaičiaus“.

Traumos. „Žalgiris“ panaudojo 11 krepšininkų – iš registruotų nežaidė tik Vaidas Kariniauskas, o dėl traumų negalėjo padėti Artūras Gudaitis ir Jamesas Andersonas.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 18 (6/9 tritaškiai), Robertas Javtokas 16 (7/10 dvitaškiai, 2/2 baudos), Lukas Lekavičius 14 (6/7 dvitaškiai, 2/2 baudos), Darius Songaila ir Tomas Dimša po 8 taškus.

„Lietkabelis“: Jurica Žuža 24 (10/14 dvitaškiai, 4/4 baudos), Evaldas Žabas 17, Arnas Labuckas 8 taškai.

„Neptūnas“ įveikė be trijų lyderių žaidusią „Dzūkiją“

Lengva pergale pirmąjį BEKO-LKL atkrintamųjų varžybų etapą pradėjo Klaipėdos „Neptūnas“, kuris namuose 88:59 (29:11, 24:14, 17:21, 18:13) sutriuškino Alytaus „Dzūkiją“.

Rungtynes sėkmingai pradėję šeimininkai išsiveržė į priekį (5:0). „Dzūkijos“ ekipai pavyko šiek tiek sumažinti atsilikimą, tačiau „Neptūno“ krepšininkų spurtas įpusėjus kėliniui leido turėti dviženklį pranašumą (16:16). Ketvirčio pabaigoje klubų žaidėjai keitėsi taikliais metimais, tad po pirmų 10 minučių šeimininkai pirmavo užtikrintai – 29:11.

Antrojo ketvirčio pradžioje abiejų komandų krepšininkai demonstravo rezultatyvų žaidimą (32:15). Klaipėdiečiai spurtavo 10:0 bei įgijo dar didesnį pranašumą (42:15), bet 7 taškais iš eilės atsakė svečiai iš Alytaus (42:22). Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidę „Neptūno“ krepšininkai prieš ilgąją pertrauką turėjo 28 taškų pranašumą – 53:25.

Trečiąjį kėlinį spurtu 7:0 pradėję svečiai sumažino atsilikimą (53:32). Ekipų žaidėjai keitėsi sėkmingomis atakomis, tad sužaidus tris kėlinius „Neptūnas“ ir toliau kontroliavo žaidimą – 70:46.

Ketvirtajame kėlinyje alytiškiai sumažino atsilikimą iki 13 taškų (72:59). Antrąją ketvirčio pusę galingai pradėję šeimininkai pelnė net 16 taškų iš eilės ir aidinti finalinė rungtynių sirena skelbė užtikrintą klaipėdiečių pergalę – 88:59.

„Neptūnas“: Donatas Zavackas 18 (6/7 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai), Deividas Gailius 15, Martynas Mažeika 14, Mustafa Shakuras ir Mindaugas Girdžiūnas po 10 taškų.

„Dzūkija“: Tomas Lekūnas ir Fiodoras Dmitrijevas po 11, Artūras Jomantas 8 taškai.

„Dzūkijos“ trenerio Andrejaus Urlepo komentaras:

– Manau, per pirmą rungtynių pusę buvome siaubingi. „Neptūnas“ į aikštę žengė su didžiuliu noru žaisti. Nervinomės, neatsakėme varžovams tuo pačiu. Antrą mačo dalį pradėjome daug geriau. Likus keturioms su puse minutėms sumažinome deficitą iki 13 taškų. Po pertraukos gerai atakavome. Tačiau tada buvau priverstas keisti žaidėjus, nes jie rungtyniavo per ilgai. Nenorėjau, kad jie pavargtų. Pagrindinė bėda buvo mūsų klaidos. Jų padarėme per daug. Klaidos trukdė mums pulti, o jie surengė daug greitų atakų, po kurių pelnė lengvų taškų. Be jokios abejonės, varžovai verti pergalės.

– Jūsų komandoje nebuvo trijų svarbių žaidėjų...

– Taip, tikriausiai nė vienas iš jų šiame sezone nebežais. Rungtynėse prieš Pasvalio komandą, mače kuris nieko nereiškė, Adamas Lapeta ir Osvaldas Mačernis patyrė rimtas traumas. Paulius Dambrauskas vyko žaisti studentų lygos rungtynes. Ar kažkur... To negaliu suprasti, bet taip jau įvyko. Jis pasitempė kulkšnį. Žinoma, dabar mes neturime pakankamai žaidėjų. Tokia tikrovė.

– Kas atsitiko Ryčiui Juknevičiui?

– Matysime. Vėlgi, tikiuosi, kad jis galės žaisti. Gali atsitikti ir taip, kad ir jis nebus pasirengęs rungtyniauti.

– Kiek šioje serijoje svarbus „Neptūno“ aikštės pranašumas?

– Nesvarbus. Jei būtume visos sudėties, būtų šiek tiek kitaip. Jie vis tiek būtų favoritai, bet dabar mes tikrai bėdoje.