Lietuvos krepšinio lyga prieš pirmą atkrintamų varžybų etapą – ketvirtfinalius, pristato laidą „LKL Ekspertizė“, kurioje savo įžvalgomis dalinasi krepšinio ekspertai – Andrius Giedraitis ir Rolandas Jarutis. Buvę krepšininkai išsakė savo nuomonę apie visų keturių porų dvikovų baigtį.

„Žalgiriui“ duočiau visus 100 proc., o „Lietkabeliui“ - 0 proc. Gintaras Krapikas savo auklėtiniams tikrai neleis pralaimėti nė vienerių rungtynių pirmame etape arba bent jau pagalvoti apie tai, kad jie gali pralaimėti. Sezono pradžioje „Lietkabelis“ puoselėjo dideles ambicijas, tačiau vyko didelė rotacija, keitėsi beveik visa sudėtis, treneriai ir manau Panevėžio ekipa neturi nė menkiausios galimybės pasiekti nors vieną pergalę“, – tvirtą poziciją išsakė R. Jarutis.

A. Giedraitis viliasi, jog „Lietkabelis“ pergalių gal ir neiškovos, tačiau mes labai rimtą kovą Lietuvos čempionams.

Abu ekspertai sutartinai tvirtino, jog „Šiauliai“ šioje serijoje gali iškovoti vieną pergalę žaisdami namuose. Ambicingi ir jauni šiauliečių krepšininkai, kurie kitą sezoną galbūt papildys Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą (Rokas Giedraitis ir Julius Jucikas – red. pastaba) norės įrodyti savo vertę ir darys viską, kad palaužtų sostinės komandą. Tačiau naujojo stratego vadovaujami vilniečiai gana užtikrintai žengs į kitą etapą.

„Reguliaraus sezono pabaigoje Klaipėdos „Neptūnas“ nerodė tokio žaidimo, kurį demonstravo sezono pradžioje ar viduryje. Šioje poroje ypač svarbus namų aikštelės pranašumas, nes klaipėdiečiai yra namų komanda. Jeigu AlytausDzūkijai“ pavyktų priversti pramesti tuos pirmus metimus, sudaryti nepatogias situacijas jiems ir primesti lygų žaidimą, tada manau galime tikėtis intrigos“, – teigė A. Giedraitis.

„Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ situaciją šioje serijoje apsunkina Evaldo Kairio trauma, neaišku kiek laiko jis negalės rungtyniauti ir be jo pasvaliečiams bus sunku. Įdomi bus ir trenerių dvikova, nes abiems ekipoms, mano manymu, šiuo metu vadovauja vieni perspektyviausių Lietuvos strategų, jie puikiai dirba ir ekipos demonstruoja stabilų žaidimą, išvengia didesnių svyravimų. Bus tikrai įdomu stebėti jų ir Michaelo Dixono bei Rashauno Broaduso mikrodvikovas“, – laidai „LKL Ekspertizė“ teigė R. Jarutis.

A. Giedraitis nedrįso nuspėti šios dvikovos baigties, tačiau trapią persvarą atidavė namų aikštelės pranašumą turintiems „Pieno žvaigždžių“ krepšininkams.

„Labai sunku prognozuoti šios serijos baigtį, sakyčiau 50 prieš 50, tačiau tą vieną procentą nedrąsiai paskirčiau namų aikštelės pranašumą turintiems „Pieno žvaigždžių“ krepšininkams“, – prognozavo A. Giedraitis.

BEKO-LKL atkrintamos varžybos startuos balandžio 29 dieną, 18 valandą Pasvalyje susikaus vietos „Pieno žvaigždės“ ir Utenos „Juventus“. 19 valandą į kovą stos Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis ir Klaipėdos „Neptūnas“ ir Alytaus „Dzūkija“.

Ketvirtos rungtynės vyks balandžio 30 dieną, 19 val. 30 min. Vilniuje, kur „Lietuvos rytas“ egzaminuos „Šiaulius“.