Pirmą sezoną Lietuvoje rungtyniaujantis „Dzūkijos“ legionierius iš Rusijos aktyviems krepšinio sirgaliams turėtų būti puikiai pažįstamas, nes jis per savo karjerą yra rungtyniavęs galinguose Rusijos klubuose.

„Į „Spartak“ perėjau būdamas 16-os metų. Pirmas sezonas buvo geras, iš karto pavyko įsitvirtinti pagrindinėje komandoje. Paskui atėjo kvietimas iš „Ural Great“, tai buvo stipriausia lygos komanda ir būtų buvę kvaila nesutikti su pasiūlymu, nors ir supratau, kad žaisiu ne tiek daug, kiek anksčiau. Man tai buvo geriausia mokykla, kurią praėjau kartu su savo srities ekspertais. Jie man padėjo suprasti krepšinį, pamatyti jį iš kitos pusės. Tai buvo jau nebe vaikų krepšinis. Tai padėjo suprasti, kaip žaisti profesionalų krepšinį“, – prisiminimais apie karjeros pradžią dalinosi F. Dmitrijevas.

Legionierius teigė, kad Lietuvoje atsidūrė Tomo Pačėso dėka, nes rungtyniavo jo treniruojamoje komandoje. Puolėjas tikina, kad Lietuva ir Alytus yra puiki vieta žaisti ir gyventi su šeima.

„Žaidžiau pas T. Pačėsą, kai jis dirbo treneriu. Matyt visai patikau ir pakvietė mane čia. Laisvadieniais, ačiū Dievui, turime mašiną ir galime nuvykti į Kauną, Vilnių. Jau nemažai visko matėme. Ir Trakuose buvome. Kas čia yra Lietuvoje – valanda pusantros ir jau esi vietoje. Daug visko pažiūrėjome, man čia patinka“, – įspūdžiais apie mūsų šalį dalinosi „Dzūkijos“ atstovas.

BEKO-LKL TV parengtame reportaže taip pat sužinosite kokias sporto šakas mėgsta Alytuje rungtyniaujantis krepšininkas, ką mano apie lietuvišką maistą bei kaip šifruoja „Dzūkijos“ pavadinimą.

Laidoje dėmesio sulaukė ir linksmieji vyrukai iš Kėdainių – Marcusas Monroe ir Roderickas Camphoras. Su jais laidos kūrybinė grupė žaidė „minusą“ ir kalbėjosi apie gyvenimo Lietuvoje subtilybes.

„Nežinojau, kad yra tokių miestelių kaip Kėdainiai, kur gyvena daug vyresnių žmonių. Užaugau Baltimorės mieste, kuris niekada nemiega. Čia 22 val. nematau žmonių, apie Lietuvą žinojau tik tiek, kad čia gimė Jonas Valančiūnas, bet atvykęs sužinojau, kad krepšinis čia populiariausias sportas“, – atviravo Roderickas Camphoras.

„Turėjau dvejopus jausmus. Nežinojau daug apie Lietuvą, bet mačiau olimpines žaidynes ir supratau, kad lietuviai gerai žaidžia krepšinį. Mano draugai išgirdę, kad vykstu į Lietuvą klausinėjo, ar ten saugu? Aš juos raminau. Nevykčiau ten, jei žinočiau, kad bus pavojinga. Mane nustebino Lietuva, čia daug geriau nei tikėjausi. Pritapti buvo nesunku“, – mintimis apie Lietuvą dalinosi Marcusas Monroe.

Amerikiečiai taip pat pasakojo apie muziką, lietuvišką maistą bei teigė, kad beveik visada varžosi tarpusavyje.

„Viskas, ką darome, yra kova. „Monopolis“, „Uno“, baudų metimai. Jei kalbėsime apie metimus… Roderickai, pralaimėjai paskutinį sykį!“, – šypsodamasis kalbėjo M. Monroe.

Laidoje taip pat išvysite improvizuotą legionierių dvikovą bei įsimintiniausius „BEKO-LKL Žvaigždžių dienos 2015“ momentus iš rungtynių.