„Į aikštę grįžau prieš mėnesį, todėl tai nėra toks laiko tarpas, kad traumos padariniai visiškai nebesijaustų, – LKL.lt pasakojo A.Gudaitis. – Tas čiurnos pasukimas buvo stiprokas, todėl traumos padariniai jautėsi. Bet nieko rimto. Treneris suteikė poilsio atsistatyti ir pasiruošti atkrintamosioms.“

Šį sezoną per nepilnas 19 minučių 10,5 taško pelnantis ir 5,8 atšokusio kamuolio sugriebiantis A. Gudaitis ruošiasi įtemptiems mėnesiams.

Gegužę „Žalgiris“ gins čempionų titulą BEKO-LKL atkrintamosiose varžybose, birželį 21 metų 210 cm ūgio „centras“ su virpuliuku stebės NBA naujokų biržos naktį, o liepą greičiausiai lies prakaitą Jono Kazlausko treniruotėse Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje.

Dabar A. Gudaičio mintyse – tik „Žalgirio“ reikalai, bet apie viską nuo pradžių – interviu LKL.lt.

– Kai iškritote iš Eurolygos solidžiai triuškinote varžovus BEKO-LKL čempionate. Net Gintaras Krapikas pasidžiaugė užtikrintu žalgiriečių žaidimu vietiniame fronte. Kaip komandai pavyko taip susitelkti?

– Kai baigėsi Eurolyga, nebėra ilgesnių kelionių į užsienį ir turime tik vieną tikslą – pasiruošti BEKO-LKL atkrintamosioms. Nesvarbu, koks varžovas – atsakingai ruošiamės visoms rungtynėms. Treneris reikalauja iš mūsų kiekvienam epizodui susitelkti šimtu procentų, todėl tie skirtumai tokie dideli.

– Žaisite su „Šiauliais“, Kėdainių „Nevėžiu“, o balandžio 25-ąją laukia mūšis dėl reguliariojo sezono nugalėtojų vardo su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Gal pamažu šlifuojate žaidimą šiai lemiamai akistatai?

– Taip. Kiekviena komanda turi stipriąsias ir silpnąsias puses. Bet manau, kad svarbiausia lemiamoje sezono stadijoje būti stipriems kaip komandai. Bijau kažką įžeisti, bet „Žalgiris“ turi stipriausios Lietuvos komandos vardą. Todėl turime išlikti vieningi. Manau, kad tai svarbiausias į čempionų titulus vedantis dalykas.

– Kaip „Žalgiris“ turi žaisti su „Šiauliais“ sekmadienį, kad būtų galima išvengti nervingos rungtynių pabaigos?

– Turime išeiti į aikštę susikoncentravę ir vykdyti trenerio planą. Reikia primesti „Šiauliams“ savo žaidimo sąlygas. Juk žaidžiame namie ir esame favoritai. Nuo pirmųjų minučių turime diktuoti tempą.

– Per aštuonias dienas „Žalgiris“ žais 5 rungtynes. Velniškas tempas. Nesunku?

– Treneris stengiasi panaudoti visus dvylika žaidėjų, todėl niekas nuo kojų nenusivaro. G.Krapikas labai gerai paskirsto laiką ir niekas nepersižaidžia. Taip, rungtynių skaičius nemažas, bet tai bus geras pasiruošimas atkrintamosioms.

– Artūrai, reguliarusis sezonas eina į pabaigą. Ar esate patenkintas savo žaidimu šį sezoną?

– Pasakysiu banaliai – nemėgstu apie save kalbėti, nes gali labai greitai save išaukštinti. Tegul geriau kalba kiti.

Bet taip, smagu jausti trenerio pasitikėjimą ir žaisti daugiau minučių. Tai yra įvertinimas kiekvienam žaidėjui. O aš tiesiog atiduodu viską, ką galiu treniruotėse, ir treneris už tai atsidėkoja minutėmis.

– Tobulėjimui ribų nėra. Ką labiausiai jums reikėtų pagerinti?

– Yra tikrai daug aspektų, bet vienas pagrindinių – įgūdžiai gynyboje. Reikia patirties ginantis, bet manau, kad viskas dar ateis. Tiesiog norėčiau užtikrinčiau gintis.

– Po sezono, birželio 25-ąją, vyks NBA naujokų birža, kurioje bet kuri komanda turi teisę jus pakviesti. Ar giliai viduje tikitės išgirsti savo pavardę („Draft Express“ lietuviui prognozuoja 54-ąjį šaukimą)?

– Jausmas – dvejopas. Kaip ir tikiuosi, bet kaip ir nelabai. Jeigu mane pašauks, tai nebent antrojo rato pabaigoje. O tai nėra kažkas tokio.

Skautai mane seka ne nuo mažų dienų – pradėjau žaisti krepšinį praktiškai nuo nepilnametystės. Yra labai daug įvairių aplinkybių.

Pavyzdžiui, jei nesi pakviečiamas biržoje, vasarą gali važiuoti į NBA stovyklas ir ten pabandyti pasirodyti. O jei tave pašaukia, esi priklausomas tai komandai. Bet tai – ir gerai, ir negerai.

Aišku, malonu, kai tave įvertina, bet tikrai nenuliūsiu, jei nebūsiu ir pakviestas. Tada reikės dirbti daugiau, kad ten patekčiau.

– O kaip dėl Lietuvos rinktinės? Pernai buvote arti dvyliktuko. Ko tikitės šiemet?

– Treneriai viską matys ir nuspręs. Žinote, nenoriu apkrauti galvos tokiais dalykais. Dabar esu čia, „Žalgiryje“, ir galvoju tik apie lemiamas kovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)